Claudia's Blog

 

Postat in - 22.01.2017 16:18:50   (0 comentarii / 1625 vizualizari) 611 likes

Atributele lui Dumnezeu

Ne-am propus ca in luna ianuarie sa il laudam pe Dumnezeu mai mult asa ca m-am gandit sa discutam cu copiii despre cateva dintre atributele lui Dumnezeu.
I-am intrebat pe copii daca vor sa cautam o comoara. Au fost incantati de idee. Le-am spus ca aceasta comoara nu va contine aur sau pietre pretioase, ci vom avea in ea lucruri mult mai valoroase, adica adevaruri despre Dumnezeu. I-am intrebat daca stiu de unde putem afla cum este Dumnezeu si mi-au spus ca din Biblie.
Le-am dat la fiecare cate o plansa pe care era desenata o comoara si ei au colorat-o, apoi au lipit in ea cateva dintre insusirile lui Dumnezeu.
Am discutat despre Dumnezeu - Creatorul intregului Univers si despre faptul ca El e intelept. Le-am aratat un filmulet copiilor despre frumusetea creatiei lui Dumnezeu pe care l-am gasit pe YouTube : AICI


Img


Le-am spus apoi copiilor ca El este Suveran adica e Conducatorul suprem al Universului si le-am dat o fisa in care ei trebuiau sa aleaga care e conducatorul pentru diferite grupuri de oameni:


Img


Img

Dupa aceea am discutat despre faptul ca Dumnezeu este Atotputernic. Oamenii sunt puternici. Unii au o putere mai mica, iar altii o putere mai mare. Ne-am adus aminte de Samson si de puterea lui cea mare. Totusi puterea oamenilor este limitata. Doar Dumnezeu poate face orice. Le-am citit copiilor povestirea in care Domnul Isus a potolit furtuna din Matei 8:23-27. Au vazut ca pana si vantul si valurile asculta de El.
Am avut mai de demult cateva abtibilduri cu ucenicii si cu Domnul Isus care potoleste furtuna asa ca am desenat pentru fiecare cate o barca prinsa in furtuna si le-am dat abtibilduri pe care ei trebuiau sa le lipeasca pentru a completa scena cu potolirea furtunii.
Cand au terminat, au lipit in comoara cuvantul 'Atotputernic'.


Img


Img

Img

Ultimul atribut despre care am discutat a fost despre faptul ca Dumnezeu este vesnic. El nu are inceput si nu are sfarsit. Ca sa ne aducem aminte mai usor de acest atrbut le-am spus sa se gandeasca la un cerc. Cand vezi un cerc, nu stii unde incepe si unde se sfarseste. Le-am dat fiecaruia cate o plansa cu un cerc pe care l-au ornat cum au vrut ei.


Img

Si asa a aratat comoara la sfarsitul discutiei noastre:


Img

Toata saptamana am cantat cantari referitoare la aceasta tema: 'Cine a creat stele pe cer?', 'Domnul mare e, puternic si tare', 'Laudati copii pe Domnul', 'Lauda pe Domnul suflete', 'Sa stie tot pamantul ca are un Stapan'.

Ti-a placut postarea? Click pe butonul de LIKE:

  ADAUGA UN COMENTARIU:         
  Numele tau: