Claudia's Blog

 

Postat in - 27.03.2017 08:36:47   (3 comentarii / 3261 vizualizari) 597 likes

Avraam - Asculta de Dumnezeu

In legatura cu tema lunii martie: `Asculta de Dumnezeu`, ne-am oprit la un alt personaj din Biblie care a dat dovada de ascultare chiar daca i-a fost foarte greu. Avraam astepta de mult implinirea promisiunii lui Dumnezeu. Dumnezeu i-a dat un fiu cand avea 100 de ani. L-au iubit foarte mult pe Isaac si Avram si sotia lui. Dumnezeu a vrut sa il puna pe Avraam la incercare sa vada pe cine iubeste el mai mult: pe fiul sau Isaac, sau pe Dumnezeu. Dumnezeu i-a spus lui Avraam sa mearga impreuna cu Isaac pe un munte pe care i-l va arata Dumnezeu si sa il aduca acolo pe Isaac ca jertfa. A fost foarte greu pentru Avraam, dar el a ales sa asculte de Dumnezeu. L-a luat pe Isaac si lemnele pentru foc si au mers pe muntele Moria. Cand Isaac si-a intrebat tatal unde este mielul pentru jertfa, el i-a raspuns ca Domnul va purta de grija. Sus pe munte Avraam a facut un altar, a asezat lemnele, apoi l-a pus pe Isaac deasupra si cand a ridicat cutitul, Dumnezeu i-a spus sa nu faca nici un rau copilului ca acum stie ca el se teme de Dumnezeu. In spatele lor era un berbec incurcat intr-un tufis. L-au luat si l-au adus pe el ca jertfa. Cred ca bucuria lui Avraam era fara margini, in acel moment. Dumnezeu l-a binecuvantat foarte mult pentru ascultarea lui. Povestirea se gaseste in Genesa 22.
Am facut cateva activitati cu copiii, legate de aceasta povestire. Pentru inceput le-am facut un labirint:


Img

Img

Dupa aceea le-am dat o alta fisa listata de pe internet, unde ei au unit punctele, desenand astfel un berbec. Se gasesc o multime de fise cautand pe Google dupa `sheep dot to dot`


Img

Le-am dat un labirint cu un mesaj secret. Au rezolvat labirintul si au scris toate literele gasite in drumul corect. Mesajul secret a fost: Asculta de Dumnezeu la fel ca Avraam.


Img


Img

Urmatoarea activitate a fost un craft unde am confectionat un altar din betisoare, focul din hartie creponata si un miel din discuri demachiante.


Img


Img


Img

Img

Img

Cu o alta ocazie am mai discutat cu O. despre Avraam si Isaac si atunci am facut alte activitati. Le gasiti AICI: Avraam si Isaac

Ti-a placut postarea? Click pe butonul de LIKE:

  ADAUGA UN COMENTARIU:         
  Numele tau:

Aztazi am descoperit acest blog si imi este de un real ajutor. Multumesc mult pentru ideile frumoase!

Andreea, 29.09.2022 23:32:51

Multumesc, Daniela!

Claudia, 06.02.2018 15:18:24

Foarte frumos super ideile👍☺

Daniela, 05.02.2018 13:38:44