Claudia's Blog

 

Postat in - 24.10.2014 23:19:12   (0 comentarii / 1846 vizualizari) 605 likes

Avraam si Isaac

Genesa 12:1-5; 15:5-6; 21:1-5; 22:1-19

Am gasit un desen animat care mi-a placut, cu Avraam si Isaac si dupa ce i-am povestit istorioara din Biblie, ne-am uitat impreuna la desen. M-am gandit ca asa isi va fixa mult mai bine in minte ceea ce tocmai i-am povestit, si nu m-am inselat.
Desenul animat il gasiti AICI.
Dupa ce s-a terminat desenul, am facut impreuna cateva activitati.
I-am dat lui Octavian o foaie cu Avraam si stele de diferite dimensiuni. El a colorat plansa si apoi a lipit stelele. I-am adus aminte ca Dumnezeu i-a promis lui Avraam ca va avea foarte multi urmasi. Asa cum nu poate sa numere stelele de pe cer, nu va putea sa numere nici cati urmasi va avea.


Img

Dupa aceea ne-am jucat un board game cu un set de cartonase cu intrebari recapitulative. Pe fiecare cartonas era precizat cati pasi trebuie sa inaintezi sau sa mergi inapoi. Se putea inainta doar daca se raspundea corect la intrebarea de pe el.


Img

Img

Img

Img

Acest Board Game puteti sa il tipariti de AICI.

I-am spus ca Avraam era prietenul lui Dumnezeu. El Il iubea pe Dumnezeu si asculta intotdeauna de El. L-am intrebat daca vrea sa fie si el prieten cu Dumnezeu si normal ca raspunsul lui a fost afirmativ. Apoi l-am ajutat sa confectioneze o coroana pe care scria "Eu sunt prietenul lui Dumnezeu". Cu aceasta ocazie ne-am adus aminte de cununile pe care le vom primi cand vom ajunge in cer.
Ideea aceasta am gasit-o AICI.


Img

Img

La sfarsit am invatat un verset care ne spune ce trebuie sa facem ca sa fim prieteni cu Dumnezeu. (Ioan 15:14)


Img
Ti-a placut postarea? Click pe butonul de LIKE:

  ADAUGA UN COMENTARIU:         
  Numele tau: