Claudia's Blog

 

Postat in - 05.08.2014 23:06:40   (0 comentarii / 940 vizualizari) 582 likes

Activitati senzoriale la baie

Img

Copiilor mei le place sa stea in apa si uneori vara le pun apa in cada si ii las sa se joace acolo cateva zeci de minute. Bineinteles ca eu stau tot timpul langa ei pentru ca Emi e prea mic ca sa il pot lasa singur. Bucuria lor e mai mare cand in cada desertam si sacul cu mingi. Nu conteaza ca sunt mari sau mici, le place sa se joace cu ele.

Img
Img

Folosindu-ma de apa, am incercat sa ii invat notiunile de cald si rece. In timp ce erau in cada dadeam drumul la apa rece, luam manuta bebelusului si il lasam sa simta jetul de apa rece repetand cuvantul `rece`, apoi faceam la fel si cu apa calda .
Am pregatit si o activitate senzoriala mai speciala cand era Octavian mai mic. Am facut cuburi de gheata colorate. Am folosit colorant alimentar de diferite culori si am pus cate putin in apa, apoi le-am lasat la congelator. Am luat cuburile si i le-am dat lui Octavian sa se joace cu ele. Le lua in manuta si apoi le lasa sa cada in apa din vana, se uita sa vada cum se topesc si incerca sa le pescuiasca distrandu-se ca ii alunecau din maini.

Img
Ti-a placut postarea? Click pe butonul de LIKE:

  ADAUGA UN COMENTARIU:         
  Numele tau: