Claudia's Blog

 

Postat in - 24.03.2016 21:35:05   (0 comentarii / 1629 vizualizari) 671 likes

Jocuri cu capacele de la pet-uri

De cateva saptamani tot adun capacele de la sticlele de apa, planificand cateva activitati cu copiii. Nu ma asteptam sa se joace asa de mult cu ele si sa fie asa de incantati de activitati. Joaca a durat mai mult de trei ore, timp in care i-am provocat sa faca aceste activitati:

1. La pescuit de capace
Le-am impartit baietilor capacele si le-am pus in cate un bol plin pe jumatate cu apa. Le-am dat cate o lingurita si le-am cerut sa scoata toate capacele, folosind doar lingurita, si sa le puna intr-un alt bol.


Img

Am vazut ca le-a placut la pescuit, asa ca le-am cerut sa faca acelasi lucru, dar folosind doar mana stanga. Asta deja a fost mai greu. E. a renuntat mai repede, dar O. le-a transferat pe toate.


Img

E. s-a gandit ca daca tot nu a reusit cu mana stanga, sa scoata capacele folosindu-se de un capac mai mare.


Img

Dupa aceea le-am dat cate o penseta la fiecare si au transferat capacele in bolul mai mic, folosind doar penseta.


Img

2. Umplem capacele cu apa
Le-am dat fiecaruia cate o seringa si in bolurile mai mici le-am pus apa. Au asezat toate capacele in cate o tava cu margini mai inalte, ca sa nu se faca prea multa apa in jur si apoi au luat apa cu seringa si au umplut pe rand toate capacele. Chiar m-am mirat sa vad ca nu se plictisesc si dupa ce le-au umplut pe toate, au luat-o de la capat.


Img

3. Muta capacele fara sa le atingi
Am asezat capace la mijlocul tavii si copiii le impingeau pana la margine, folosindu-se doar de jetul de apa din seringa.


Img

4. Construim barcute
Pentru barcute am taiat cateva triunghiuri din hartie colorata, pe post de stegulete, le-am dat scobitori si problema aparuta a fost ca nu stiam ce sa folosim pentru a pune steguletele in capace. Prima data am incercat cu plastilina, dar din pacate erau prea grele barcutele si se scufundau. Dupa aceea mi-a venit ideea sa tai un burete de bucatarie in bucatele mai mici, sa punem scobitoarea cu steguletul in fiecare bucata de burete si sa le asezam in capac. Astfel barcutele noastre au plutit foarte bine pe apa. Au facut o gramada de barcute si apoi au suflat peste ele sa vada care plutesc mai repede si pe care reusesc sa le scufunde.


Img

Img
Img

Img

Img

Img

5. Curcubeu cu capace
Pentru ultima activitate le-am dat tempera, cate sapte capace si o foaie de hartie pe care am desenat cu creionul un semicerc pentru a realiza mai usor prima culoare a curcubeului. Lui O. ii place sa deseneze curcubee, mai ales dupa ce i-am explicat cum poate sa tina minte mai usor ordinea culorilor din curcubeu (folosind cuvantul ROGVAIV format din prima litera a fiecarei culori). Copiii au luat pe rand capacele, le inmuiau in culoarea potrivita si stampliau cu ele foaia pentru a forma curcubeul. De abia au asteptat sa vina tati acasa pentru ca sa vada si el ce au reusit ei sa faca.


Img
Img
Img
Img
Img
Ti-a placut postarea? Click pe butonul de LIKE:

  ADAUGA UN COMENTARIU:         
  Numele tau: