Claudia's Blog

 

Postat in - 12.12.2014 23:39:36   (0 comentarii / 1584 vizualizari) 728 likes

Jocuri cu cartonase de Craciun

Img

Pentru ca se apropie Craciunul m-am gandit sa ne jucam impreuna cu baietii mei cateva jocuri cunoscute, dar folosind cartonase cu simboluri specifice Craciunului.
Am tiparit doua seturi identice de cartonase pe care le-am laminat si am facut astfel 19 perechi.
Cu aceste cartonase ne-am jucat:

1. Pacalici
Am scos unul dintre cartonase asa incat sa avem unul fara pereche. Am impartit cate patru cartonase la fiecare si celelalte le-am asezat pe masa cu fata in jos. Luam pe rand cate un cartonas de jos si cand aveam o pereche o puneam pe masa. Cand s-au terminat cartonasele de jos luam pe rand cate un cartonas unul de la celalalt. Cine ramane in mana cu cartonasul care nu are pereche e Pacalici si primeste o pedeapsa. Pedepsele noastre au fost: sa cantam o colinda, sa desenam un om de zapada, sa desenam un glob etc.


Img

2. Memory Game
Pentru acest joc nu am folosit toate perechile deodata pentru ca era prea greu pentru Octavian. Am asezat toate cartonasele cu fata in jos pe masa, amestecate. Ridicam pe rand cate doua cartonase. Daca erau pereche le luam, daca nu le intorceam din nou cu fata in jos. La sfarsit, cine avea cele mai multe perechi era castigator.


Img

3. Perechi
Am scos cateva cartonase afara din joc (nu am scos perechi) si pe celelalte le-am amestecat pe masa cu fata in jos. Am luat pe rand cate un cartonas si cand s-au terminat am cautat sa vedem ce perechi avem fiecare. Cine avea cele mai multe era castigator.


4. Gaseste perechea
Emi are un an si 10 luni si acest joc e potrivit pentru el pentru ca dezvolta simtul observatiei.
Am asezat pe masa cate un cartonas din fiecare pereche si apoi ii dadeam cate unul din cartonasele ramase. El cauta perechea si aseza cartonasul peste ea. Cu cat sunt mai multe perechi, cu atat dificultatea creste.

Ti-a placut postarea? Click pe butonul de LIKE:

  ADAUGA UN COMENTARIU:         
  Numele tau: