Postat in - 01.01.2015 15:22:19 (0 comentarii / 949 vizualizari) | 614 likes |
Cremes
Cremes
Un pachet de foi pentru cremes, din comert.
Crema:
- 1 budinca de vanilie
- 8 linguri zahar
- 1 zahar vanilat
- 4 linguri faina sau amidon (eu prefer amidonul, parca e mai fina si mai gustoasa crema)
- 4 oua
- 1 litru lapte
- 200 - 400 ml frisca
Galbenusurile, praful de budinca, faina(amidonul), zaharul, zaharul vanilat se fierb intr-un litru de lapte.
Albusurile se bat spuma tare, apoi se adauga la crema fierbinte si se amesteca usor cu lingura pana se incorporeaza.
Se ia o foaie din pachet si se intinde peste ea crema calda. Se lasa la frigider pentru o ora sau mai mult pana se intareste crema si apoi se intinde deasupra un strat de frisca. De data aceasta eu am folosit numai 250 ml, deci stratul de frisca a iesit cam subtire. Daca va place cu mai multa frisca, puteti pune mai multa.
Cam jumatate din cealalta foaie se sfarma si se presara peste frisca. E mult mai usor de taiat prajitura in felul acesta, decat daca am fi lasat foaia intreaga deasupra. In cele din urma se presara zahar pudra.
Pofta buna!