Claudia's Blog

 

Postat in - 24.10.2014 23:14:06   (0 comentarii / 1462 vizualizari) 589 likes

Invatam despre meserii - Doctorul si farmacistul

Img

Octavian are o trusa de doctor cu care ne-am mai jucat pana acum. De data aceasta am vrut sa il si invat cate ceva si i-am pregatit cateva planse cu sistemul osos, sistemul muscular, sistemul circulator si cu organele interne. Cu aceste planse am decorat "cabinetul" domnului doctor.
I-am explicat lui Octavian ca orice om, inainte ca sa devina doctor, trebuie sa invete o gramada de lucruri despre corpul uman. Deci si el va trebui sa invete cate cava daca vrea sa fie un doctor bun.
Pentru inceput i-am dat sa rezolve doua puzzle-uri simple. Piesele din primul puzzle trebuiau asezate astfel incat sa formeze corpul unui copil (cap, maini, picioare, trunchi) si cele din al doilea formau capul (par, ochi, nas, gura, obraji si urechi si gat). A fost destul de simplu pentru el.


Img

Dupa aceea ne-am ocupat de plansele care le-am tiparit. Inainte sa le listez Octavian mi-a zis sa nu scot urateniile alea ca o sa viseze urat la noapte. :) Dupa ce i-am explicat ca daca s-ar uita cineva cu un aparat in corpul nostru ar vedea cam ceea ce e pe planse, nu i s-au mai parut asa de urate. Am discutat despre fiecare plansa in parte, dar cel mai mult am zabovit la organele interne. Era foarte curios sa stie ce face fiecare. Era incantat sa simta cum ii bate inima si tot tragea adanc aer in piept si imi spunea ca acum plamanii i s-au umplut de aer. :) Am lasat fisele la indemana inca cateva zile si i-a explicat cu entuziasm lui tati ce e in fiecare.
Apoi, ca un adevarat doctor, s-a apucat sa isi trateze pacientii. Avea pacienti care sufereau de diferite boli si el le asculta inima, le lua temperatura, le dadea injectii si medicamente, ii pansa. Eu veneam cu fiecare pacient la el si ii explicam ce problema are. Avea grija sa isi puna masca sa nu ajunga microbi la pacienti.


Img

Img


Celor care nu trebuiau sa ramana in spital, Octavian le scria o reteta de medicamente, o semna si o stampila, apoi le-o dadea ca sa mearga la farmacie sa isi cumpere medicamentele.


Img


Dupa ce toti pacientii au primit retete, Octavian si-a schimbat locul de munca si a devenit farmacist. Acolo erau afisate o multime de medicamente, avea o casa de marcat si oamenii veneau sa cumpere medicamente. Fiecare ii dadea reteta de la doctor, Octavian ii pregatea medicamentele, ii spunea cat costa si apoi alegeam impreuna bancnotele pentru a forma suma datorata. Folosea casa de marcat pentru a da bonuri cumparatorilor.


Img

Img


Unele medicamente de pe reteta trebuiau preparate, dar el, ca un bun farmacist, se descurca foarte bine sa le prepare.


Img


A fost putin mai dificil sa calculam cat trebuie sa dea rest, dar cu ajutorul socotitorii am reusit sa o scoatem la capat.


Img

Img
Ti-a placut postarea? Click pe butonul de LIKE:

  ADAUGA UN COMENTARIU:         
  Numele tau: