Claudia's Blog

 

Postat in - 14.02.2017 18:58:04   (2 comentarii / 1956 vizualizari) 571 likes

Dumnezeu este dragoste, este bun si indurator

Am ales cateva exemple din biblie care ilustreaza bine dragostea, bunatatea si indurarea lui Dumnezeu.
Pentru inceput am repovestit copiilor istoria cu Elisei si generalul sirian Naaman, care era bolnav de lepra. (2 Imparati 5). Cu toate ca sirienii erau dusmanii poporului Israel, care era poporul lui Dumnezeu, Dumnezeu si-a aratat din plin indurarea fata de Naaman si l-a vindecat. A fost nevoie doar ca Naaman sa se scalde de sapte ori in raul Iordan.
Dupa ce le-am spus copiilor povestirea, am facut un craft pentru care am folosit cate un pahar albastru de carton, cate un betisor si doua imagini: una cu Naaman bolnav de lepra si una cu el vindecat.
Copiii au colorat imaginile, le-au decupat si le-au lipit, in capatul betisorului, spate in spate. In partea de jos a paharului am facut o taietura prin care a intrat betisorul. Copiii trageau de betisor in jos ca si cand Naaman se scalda in raaul Iordan si a saptea oara, intorceau betisorul si il vedeau astfel pe Naaman vindecat.


Img

Img

Img

Img

Img

Un alt moment care ilustreaza dragostea, bunatatea si indurarea lui Dumnezeu il gasim in gradina Ghetsimani cand au venit sa il prinda pe Isus. Printre acei oameni era si robul marelui preot. Cu toate ca el a venit sa il prinda pe Isus, sa ii faca un rau, Isus i-a facut un bine,vindecandu-i urechea pe care Petru a taiat-o cu sabia.
Am gasit pe Internet o imagine cu Domnul Isus care vindeca urechea robului marelui preot. Am listat imaginea in doua exemplare si le-am taiat in mai multe bucatele, facand astfel cate un puzzle pentru fiecare copil. Imaginea lui O. era taiata in mai multe bucatele pentru ca e mai mare. Ei au asezat bucatelele ca sa formeze imaginea si apoi le-au lipit pe o foaie A4.


Img

Img

Le-am amintit copiilor si despre indurarea care a avut-o Isus pentru talharul de pe cruce caruia i-a parut rau de ce facuse si caruia Isus i-a facut promisiunea : `Astazi vei fi cu Mine in rai`.
Tot in acele momente grele, cand era atarnat pe cruce, Domnul Isus se roaga pentru oamenii care ii fac rau spunand: `Tata iarta-i ca nu stiu ce fac`.

Le-am dat copiilor o foaie de hartie pe care era desenata o cruce si ei au colorat-o si apoi au decupat-o.


Img

La sfarsit, am pregatit pentru fiecare cate un joc cu intrebari recapitulative:

Pentru O:


Img


Img

Img

Pentru E: (el nu stie sa citeasca inca cuvinte, dar recunoaste si stie sa scrie literele)

Img

Img

La sfarsit copiii au lipit in comoara lor insusirile lui Dumnezeu despre care am vorbit:


Img

Img

Am cantat cantarile 'Dumnezeu e dragoste' si 'Domnul este bun'.

Ti-a placut postarea? Click pe butonul de LIKE:

  ADAUGA UN COMENTARIU:         
  Numele tau:

Multumesc Laura! Sper sa iti foloseasca activitatile noastre.

Claudia, 15.02.2017 14:19:30

Faci o treaba tare frumoasa cu copii tai! Multumesc de idei, sigur le voi folosi in viitor!

Laura Lauer-Rasadea, 15.02.2017 13:00:23