Claudia's Blog

 

Postat in - 01.01.2015 15:22:19   (0 comentarii / 1066 vizualizari) 591 likes

Eclere

Img


Gogosi

- 5 oua
- 150 ml ulei
- 130 ml apa
- 200 g faina
- 1 praf de sare

Intr-o cratita se pune uleiul, apa si sarea. Se pun pe foc si cand incepe sa fiarba se adauga faina toata odata. Se ia deoparte si se amesteca bine.
Cand aluatul s-a racit putin se adauga pe rand cate un ou si se amesteca bine dupa fiecare. Compozitia nu trebuie sa curga, dar nici sa fie foarte tare.
Se pune compozitia intr-un pos sau intr-o punga pe care o taiem la un colt si se formeaza bastonase intr-o tava in care am pus hartie de copt.
Se dau la cuptor pana se auresc si nu se deschide usa cuptorului pana cand nu sunt gata. Primele 5 min focul este iute (250 grade C) si apoi se lasa la foc mediu (200 grade C) aproximativ 30 min.
Se scot pe un gratar, ca sa nu se inmoaie si se lasa la racit.

Crema:

- 500 ml lapte
- 1 budinca vanilie
- 6 linguri de zahar
- 1 plic zahar vanilat
- 2 linguri faina (sau amidon)
- 200 g unt (sau margarina Rama)

Budinca, zaharul, zaharul vanilat si faina se fierb in 500 ml lapte pana se ingroasa. Cand s-a racit se mixeaza cu untul.

Se bate bine 300-400 ml frisca.

Se iau gogosile si se taie fiecare in doua. Pe o parte se unge cu o portie generoasa de crema de vanilie si pe cealalta parte se unge cu frisca, apoi se pun cele doua parti una peste alta.

Deasupra se unge cu glazura sau cu ciocolata topita.

Glazura

6 linguri zahar pudra, 2 linguri cacao, 4 linguri apa fierbinte, 1 lingura ulei. Se amesteca bine si daca e prea tare glazura se mai adauga apa, iar daca e prea lichida se mai adauga zahar pudra.

Img
Ti-a placut postarea? Click pe butonul de LIKE:

  ADAUGA UN COMENTARIU:         
  Numele tau: