Claudia's Blog

 

Postat in - 05.08.2014 22:47:02   (0 comentarii / 844 vizualizari) 264 likes

Forme geometrice

Img

Prima activitate pentru invatarea formelor geometrice am facut-o inainte sa implineasca Octavian doi ani. Din carton i-am facut trei puzzle-uri simple, fiecare din doua piese. El trebuia sa potriveasca obiectul cu forma geometrica pe care o are.

Img

Am folosit tabla magnetica pentru a desena formele geometrice. Ca sa ii fie mai usor sa le deseneze, mai intai ii desenam eu punctele care trebuiau unite.

Img

Mai apoi am confectionat o tabla din carton pe care am lipit patru forme geometrice din hartie glasata, de diferite culori. Am facut cateva gauri pe conturul fiecarei forme, apoi am pregatit patru sireturi lungi de culoarea formelor. Ideea am preluat-o de la o imagine pe care am gasit-o pe internet cu un joc asemanator, dar jocul era din lemn. Copilul isi exerseaza motricitatea fina si indemanarea si este o ocazie buna pentru repetarea culorilor si invatarea formelor geometrice.

Img

Cu alta ocazie am pregatit cateva forme geometrice pe care le-am decupat din hartie colorata. Pe o foaie am desenat conturul formelor si i-am dat apoi lui Octavian lipici pentru ca sa lipeasca formele pe foaie in locul potrivit, tinand cont de culoare.

Img
Ti-a placut postarea? Click pe butonul de LIKE:

  ADAUGA UN COMENTARIU:         
  Numele tau: