Claudia's Blog

 

Postat in - 14.02.2017 18:58:04   (5 comentarii / 4706 vizualizari) 597 likes

Nu te teme - Ghedeon

Tema lunii februarie este 'Nu te teme' si prima lectie care am facut-o cu copiii pe aceasta tema, a fost cu Ghedeon. In biblie gasim povestirea in Judecatori 6 si 7.
Dumnezeu l-a ales pe Ghedeon sa conduca poporul Israel la lupta impotriva madianitilor, poporul care ii asuprea in vremea aceea. Pentru a fi sigur ca Dumnezeu va fi cu el, Ghedeon ii cere lui Dumnezeu un semn (semnul cu lana). Dumnezeu alege oamenii care sa mearga la razboi si pana la urma Dumnezeu castiga batalia folosindu-se doar de 300 de oameni.
Israelitii au mers la lupta noaptea, avand la ei sabia, un ulcior, o torta si o trambita. Madianitii s-au speriat asa de tare de armata lui Ghedeon, care i-a inconjurat, si crezand ca o mare armata a tabarat peste ei, au inceput sa se bata si sa se omoare intre ei.

Am pregatit pentru copii cateva activitati. In primul rand le-am dat o fisa cu mai multi Ghedeoni si ei trebuiau sa ii gaseasca pe cei trei care sunt identici. (raspuns: nr. 3, 5 si 7)


Img

Img


Pentru E. am pregatit o fisa cu mai multe obiecte dintre care el trebuia sa aleaga obiectele care au avut legatura cu povestirea cu Ghedeon.
Pentru O. am pregatit un mesaj secret si dupa ce l-a decriptat a descoperit versetul de memorat pentru luna aceasta:'Ori de cate ori ma tem, eu ma incred in Tine' Psalmul 56:3

Img

Img

Img

Ca si craft, am facut si noi cate o torta dintr-un carton si hartie creponata:


Img

Img

Img

Img

La sfarsit, ne-am jucat un board game cu intrebari recapitulative. Am listat jocul pe doua foi A4 colorate. De fiecare data cand ajungeam pe semnul cu cartonasele, luam de jos o carte, citeam intrebarea si raspundeam. Daca raspunsul era corect, jucatorul mergea un pas in fata, iar daca raspunsul era gresit, mergea un pas in spate. Dupa ce dadea raspunsul, punea cartonasul cu intrebarea, sub toate celelalte cartonase. Uneori ajungeam sa reluam intrebarile, pentru ca nu sunt foarte multe.


Img


Img

Img

Img

Am cantat cantarile 'Nu te teme caci Eu sunt cu tine', ' Ori de cate ori ma tem, eu ma incred in Tine', 'Eu ma-ncred doar in Domnul' si 'Da, eu nu ma tem'.

Ti-a placut postarea? Click pe butonul de LIKE:

  ADAUGA UN COMENTARIU:         
  Numele tau:

Fi binecuvantata. Frumoase idei

Claudia, 12.09.2023 18:05:21

Ești minunată! Fi binecuvântată!

, 21.11.2022 17:40:02

Foarte frumoase idei! Mulțumim!

Diana , 29.10.2020 08:20:14

Multumim pentru materiale.Sunt foarte utile.Fi binecuvântată!

Dani, 13.02.2020 07:38:31

Mulțumesc mult!🙏👍😊

, 21.07.2018 13:46:22