Claudia's Blog

 

Postat in - 24.11.2014 17:40:58   (0 comentarii / 1515 vizualizari) 583 likes

Iosif in Egipt

Genesa 39 - 41; 42:1-5; 45-46

De dimineata, cand s-a trezit Octavian, a venit si s-a cuibarit la mine in brate si in timpul acesta eu i-am povestit istoria lui Iosif. Dupa-masa am facut si cateva activitati pe aceasta tema.
Am pregatit o plansa care continea doua imagini asemanatoare cu cele sapte vaci grase si cele sapte vaci slabe din visul lui Faraon si el trebuia sa gaseasca cinci diferente intre ele. Imaginea am gasit-o pe internet si am modificat-o putin: la o vaca i-am sters un picior, la alta i-am sters coada, la alta coarnele etc.


Img

Am pregatit si un joc cu zar:


Img

Img

Fiecare jucator are un exemplar din plansa cu cele 14 cercuri. Jucatorii arunca pe rand zarul si daca ajunge pe imaginea cu o vaca grasa, coloreaza un cerc din dreptul vacii grase. Daca ajunge pe imaginea cu o vaca slaba, coloreaza un cerc din dreptul vacii slabe. Cel care a reusit sa coloreze primul toate cercurile, castiga. Cand ne-am jucat noi, a castigat Octavian si a fost foarte incantat.


Img

Am mai pregatit o activitate legata de caracterul lui Iosif. Am scris pe mai multe cartonase diferite fapte, bune sau rele si am confectionat doua posetute. Una era in forma de inimioara (iubeste-L pe Dumnezeu si asculta-L) si cealalta era in forma de semnul interzis. Ii citeam cate un cartonas lui Octavian, apoi el il lua si il punea in posetuta potrivita.

Cartonasele contineau:

- Cere-ti iertare atunci cand gresesti
- Fii multumit cu ceea ce ai
- Roaga-te in fiecare zi
- Da si altora din ceea ce ai tu
- Asculta de mama si de tata
- Fii bucuros si canta
- Mergi la biserica
- Ajuta pe cei care au nevoie de ajutorul tau

- Fa numai ce vrei tu
- Cand nu iti place ceva, striga si fa scandal
- Daca cineva te supara, fii manios si imbufnat tot timpul
- Spune o minciuna
- Ia ce nu este al tau (fura)
- Poarta-te urat cu alti copii
- Fii invidios pe altii care au mai multe decat tine
- Daca cineva iti face un rau, fa-i si tu la fel


Img

Img

La final am confectionat doua accesorii de vestimentatie specifice egiptenilor. Pentru colierul egiptean am folosit tiparul de aici.


Img

Img
Ti-a placut postarea? Click pe butonul de LIKE:

  ADAUGA UN COMENTARIU:         
  Numele tau: