Postat in - 05.08.2014 22:47:07 (0 comentarii / 1129 vizualizari) | 679 likes |
Jucarii zornaitoare si de plus
De obicei acestea sunt primele jucarii cu care bebelusul intra in contact. De cand au implinit trei luni, am incercat sa le dau in manuta jucarii zornaitoare pe care le puteau prinde usor. Le studiau uitandu-se la ele, ducandu-le la gurita si erau incantati cand observau ca fac zgomot. Aceste jucarii dezvolta simtul auditiv si cel vizual. Cu cat sunt mai viu colorate, cu atat sunt mai atractive.
Jucariile de plus nu prea au fost printre pereferatele lui Octavian, in schimb Emi s-a jucat mai mult cu ele. I le dadeam pe rand in manuta spunandu-i ce animal este, cum face, ce culoare are si el le prindea si le ducea la gurita. Aceasta activitate ajuta la dezvoltarea simtului tactil.
O alta activitate pe care am pregatit-o pentru Emi pentru a-l ajuta sa isi dezvolte coordonarea mana-ochi a fost sa prind pe o sfoara cateva jucarioare de plus si apoi le-am legat la patutul lui Emi. In scurt timp am observat ca incepe sa intinda manuta dupa ele.
O alta jucarie pe care inca o mai folosim este caruselul muzical care are mai multe beneficii: il stimuleaza pe bebelus sa urmareasca cu privirea jucariile atarnate de carusel, si il linisteste datorita melodiilor pe care le canta. Dupa ce au incepu sa se ridice in picioare si sa se agate de el., am luat partea de sus si a mai ramas partea care se prinde de patut si care are patru butoane. Copiii inca mai apasa pe ele sa auda melodiile.