Claudia's Blog

 

Postat in - 05.08.2014 23:06:40   (0 comentarii / 958 vizualizari) 573 likes

Jucarii educative

Img

1. Piramida – este o jucarie cu care Emi s-a jucat foarte mult. De pe la un an si doua luni reusea sa puna cercurile unul peste altul in ordinea corecta. Faptul ca cercurile trebuiau puse pe un con, a fost un ajutor pentru el. Cand nu punea cercul potrivit acesta nu intra bine pe con si atunci il lua jos si incerca cu altul. Folosind aceasta jucarie copilul exerseaza coorodnarea ochi-mana, precizia, rabdarea si este o buna ocazie pentru a-l invata elemente noi: forma de cerc, notiunea de mare si mic, culorile.


Img

2. Cubul multifunctional – are pe fiecare fata cate o activitate care ii antreneaza bebelusului simturile, coordonarea, activitatea motorie, il invata despre forme si culori. Una din fete ii permite sa sorteze cateva forme, alta fata are doua puzzle-uri, fiecare din cate doua piese, cea de a treia fata contine un mecanism cu roti zimtate pe care copilul le poate invarti observand legatura existenta intre roti, o alta fata are o sina pe care copilul poate deplasa doua forme si cea mai folosita activitate de catre copiii mei este cea care permite deplasarea mai multor ineluse pe doua sarme care sunt indoite in diferite moduri.


Img

Img

Img

3. Seturi de construit – dezvolta imaginatia si creativitatea. Noi avem o cutie cu piese colorate din lemn pe care le-am folosit la diferite activitati. Cand copiii erau mai mici de un an le rasturnau toate pe jos si apoi incercau sa le puna pe rand in cutie. Cand au mai crescut putin am inceput sa le sortam dupa forma folosindu-ne de capacul cutiei. Cel mai usor a fost sa introduca prin capac piesele cilindrice si cuburile. De asemenea, aceste piese ne-au ajutat si la invatarea culorilor. Octavian, la un an si jumatate, nu avea nici o problema sa imi dea o piesa de culoarea pe care i-o ceream. Le-am folosit sa le sortam nu numai dupa forma ci si dupa culoare.


Img

Img

Img

Img
Ti-a placut postarea? Click pe butonul de LIKE:

  ADAUGA UN COMENTARIU:         
  Numele tau: