Claudia's Blog

 

Postat in - 14.03.2015 11:23:40   (0 comentarii / 1355 vizualizari) 639 likes

Mai mare, mai mic sau egal

Img

Am scris pe cateva biletele verzi numerele de la 1 la 10 si le-am pus intr-un bol, apoi am pus intr-un alt bol biletele galbene care contineau aceleasi numere. Intre cele doua boluri am asezat alte trei biletele: pe unul era scris semnul egal, pe altul era semnul mai mare si pe al treilea era semnul mai mic.
Octavian lua un biletel din bolul verde, un alt biletel din bolul galben si apoi alegea biletelul cu semnul potrivit.

Dupa ce m-a convins ca stie sa aleaga care numar e mai mare sau mai mic, ne-am jucat un alt joc: I-am dat o hartie pe care am scris numerele de la 1 la 10. Am luat din bol un biletel pe care era scris un numar. Octavian trebuia sa ghiceasca ce numar am pe bilet.
De exemplu, daca pe bilet era numarul 2, Octavian ma intreba : "Este numarul 6?". Eu ii spuneam :"Nu, numarul meu este mai mic decat 6". Atunci el taia cu o linie numarul 6 si toate numerele mai mari decat el. Zicea apoi un alt numar si eu ii spuneam daca e mai mare sau mai mic decat numarul care il am pe bilet, pana cand ghicea numarul.
Dupa cateva runde, a vrut sa aleaga el un numar si eu sa il ghicesc. M-am bucurat sa vad ca a stiut sa imi dea corect indicatiile.
I-a placut jocul si l-am jucat de mai multe ori. Este un joc care se poate juca si pe masina ca sa treaca timpul mai repede cand aveti de facut un drum lung. Numarul care trebuie ghicit nu trebuie neaparat extras dintr-un bol, ci poate fi scris direct pe un biletel, iar celalalt trebuie sa il ghiceasca.


Img
Ti-a placut postarea? Click pe butonul de LIKE:

  ADAUGA UN COMENTARIU:         
  Numele tau: