Claudia's Blog

 

Postat in - 08.03.2015 12:52:35   (0 comentarii / 2682 vizualizari) 569 likes

Moise si printesa

Exodul 2:1-10

I-am reamintit lui Octavian povestirea cu Moise si cu printesa care l-a gasit in cosuletul care plutea pe raul Nil si am facut cateva activitati referitoare la aceasta povestire.
Pentru ca lui Octavian ii place tare mult sa rezolve fise cu labirint, am tiparit un labirint in care el trebuia sa ajute printesa sa ajunga la cosulet si pe care l-am gasit AICI


Img

In urmatoarea fisa de lucru, Octavian trebuia sa uneasca punctele pentru a desena cosuletul lui Moise si apoi sa coloreze plansa. Din pacate nu mai gasesc site-ul de unde am descarcat imaginea.


Img

Img

Am pregatit un joc cu cateva intrebari din lectie pe care le-am scris pe biletele si am pus biletelele intr-un bol. In fata lui Octavian am aranjat sase imagini si sub una din ele am ascuns o imagine mai micuta cu Moise in cosulet. Octavian lua un biletel din bol, eu ii citeam intrebarea si el dadea raspunsul. Daca raspunsul era corect, avea voie sa ridice una din imagini sa vada daca Moise e acolo.
Pentru ca i-a placut jocul, ne-am jucat de mai multe ori.
Aici sunt imaginile si intrebarile folosite de noi:


Img

Img

Img

Am mai tiparit un alt fel de labirint pe care l-am gasit AICI


Img

La final Octavian a decupat, a colorat si a cusut cosuletul lui Moise. Plansa de care aveti nevoie o gasiti AICI


Img

Img

Pe langa aceste activitati, am mai discutat cu Octavian despre lucruri importante pe care poate el sa le faca acasa, la joaca, la biserica. La fel cum Miriam, sora lui Moise, a facut un lucru important pentru fratiorul ei, la fel si el poate sa faca diferite lucruri care sunt importante.

Ti-a placut postarea? Click pe butonul de LIKE:

  ADAUGA UN COMENTARIU:         
  Numele tau: