Claudia's Blog

 

Postat in - 07.10.2014 23:46:57   (0 comentarii / 3334 vizualizari) 610 likes

Arca lui Noe

Genesa 6-9

Dupa ce i-am povestit istorioara cu Noe, i-am dat lui Octavian doua fise cu labirinturi ca sa ajute animalele sa ajunga la corabie.
Fisele le-am gasit AICI si AICI.


Img

I-am dat apoi alte doua fise si el trebuia sa gaseasca perechile animalelor. In cea de a doua fisa trebuia sa gaseasca umbra fiecarui animal.


Img

Am gasit AICI un alt board game care are in loc de pioni, animalute. Sunt patru animale si de la inceputul jocului Octavian alegea doua si eu ramaneam cu celelalte doua. Cine reusea sa duca primul amandoua animalele in corabie, era castigator. Incepeam cu un animal, aruncam pe rand zarul si daca ajungeam pe un curcubeu, ridicam o carte si faceam ce scria acolo. Cand ajungeam cu acel animal in corabie, incepeam traseul cu al doilea animal. Nu puteam sa intram in corabie decat daca numarul de pe zar ne ducea exact pe "finish". Daca numarul de pe zar era prea mare, pasii in plus erau facuti inapoi.


Img

Dupa ce ne-am jucat vreo doua ture, am trecut la o activitate de lucru manual. I-am dat lui Octavian o fisa cu un curcubeu. La inceput a colorat curcubeul cu creioane colorate, apoi a pus pe fiecare culoare lipici si a lipit paste fainoase de tip penne. Cu pensula si acuarele a colorat fiecare rand de paste cu cularea potrivita. La sfarsit, a facut norisori din vata.
I-am amintit lui Octavian ca Dumnezeu intotdeauna isi respecta promisiunile.


Img

Img

Img

Img

In urma cu ceva vreme, cumnata mea i-a facut cadou lui Octavian un puzzle mare cu arca lui Noe si aceasta a fost o ocazie buna sa il facem din nou. M-am bucurat sa vad ca, spre deosebire de alte dati, Octavian a reusit sa faca puzzle-ul aproape fara ajutor.


Img

Img

Si ultimul joc, care a avut un mare succes, l-am gasit AICI.
Fiecare jucator are cate o corabie si cate doua exemplare din cinci animale. Fiecarui animal ii corespunde un numar de la 1 la 5. Jucatorii arunca pe rand zarul si pune in corabie animalul care are numarul de pe zar. Daca pe zar apare numarul 6, jucatorul poate sa puna in corabie ce animal doreste. Daca nu mai are nici un animal cu numarul de pe zar, jucatorul nu face nimic si urmatorul arunca zarul. Cel care a reusit sa puna primul toate animalele in corabie, este castigator.
Ne-am jucat vreo trei ture si in ziua urmatoare, Octavian mi-a cerut din nou jocul.


Img

Img

Ca sa il familiarizez si pe Emi cu aceasta istorioara, am folosit cartea noastra de flanel si am aranjat animalele pe langa corabie, apoi le-am pus in corabie.


Img
Ti-a placut postarea? Click pe butonul de LIKE:

  ADAUGA UN COMENTARIU:         
  Numele tau: