Postat in - 13.01.2015 23:27:50 (0 comentarii / 1151 vizualizari) | 596 likes |
Prajitura cu napolitana, nuca si vanilie
Blat
- 5 albusuri
- 250 g zahar
- 3 linguri faina
- 250 g nuca macinata
- 1 varf de cutit praf de copt
- o foaie de napolitana mare (sau doua mici)
Batem albusurile spuma tare si apoi adaugam treptat zaharul. Adaugam nuca macinata, faina si praful de copt, amestecand usor.
Intr-o forma dreptunghiulara(25cm X 30cm) punem o foaie de napolitana (pe care o taiem in asa fel incat sa fie de dimensiunea tavii) si pe foaia de napolitana intindem blatul.
Coacem blatul la 180 grade C aproximativ 35 minute.
Il scoatem si il lasam sa se raceasca.
Crema
5 galbenusuri, o budinca de vanilie, 5 linguri de zahar se fierb in 350 ml lapte, pana se ingroasa. Cand e rece se amesteca cu 200 g unt la temperatura camerei.
Peste blat se intinde crema si deasupra se rade ciocolata.
S-a evaporat repede de pe platou, deci e foarte buna.