Claudia's Blog

 

Postat in - 13.01.2015 23:27:50   (0 comentarii / 1151 vizualizari) 596 likes

Prajitura cu napolitana, nuca si vanilie

Img


Blat

- 5 albusuri
- 250 g zahar
- 3 linguri faina
- 250 g nuca macinata
- 1 varf de cutit praf de copt
- o foaie de napolitana mare (sau doua mici)

Batem albusurile spuma tare si apoi adaugam treptat zaharul. Adaugam nuca macinata, faina si praful de copt, amestecand usor.
Intr-o forma dreptunghiulara(25cm X 30cm) punem o foaie de napolitana (pe care o taiem in asa fel incat sa fie de dimensiunea tavii) si pe foaia de napolitana intindem blatul.
Coacem blatul la 180 grade C aproximativ 35 minute.
Il scoatem si il lasam sa se raceasca.

Crema

5 galbenusuri, o budinca de vanilie, 5 linguri de zahar se fierb in 350 ml lapte, pana se ingroasa. Cand e rece se amesteca cu 200 g unt la temperatura camerei.

Peste blat se intinde crema si deasupra se rade ciocolata.
S-a evaporat repede de pe platou, deci e foarte buna.

Img
Ti-a placut postarea? Click pe butonul de LIKE:

  ADAUGA UN COMENTARIU:         
  Numele tau: