Claudia's Blog

 

Postat in - 05.08.2014 22:47:02   (0 comentarii / 604 vizualizari) 233 likes

Orasul nostru

Img

Pentru ca jocul cu masinute sa fie mai interesant, Cipi (tatal copiilor) a facut un oras cu o multime de sosele si linii de tren, cu cladiri cum ar fi: magazin, biserica, bloc de locuinte, gara, aeroport, cu parc, lac, munti, rau si pod etc. , intr-un cuvant o minunatie de oras. Copiii sunt incantati de el. Folosind orasul, putem sa ne imaginam tot felul de scenarii.
De exemplu:
Ne alegem un loc unde ne imaginam ca ar fi o ferma. Acolo sunt animale care ne dau lapte, branza, lana, oua, carne etc. Aceste produse le luam cu masinile si le ducem la magazin. Acolo vin alti oameni care le cumpara si apoi ne imaginam unde merge fiecare masina.
Atunci cand ne-am jucat asa, am discutat cu Octavian despre animalele domestice: ce produse folosim de la aceste animale si care este diferenta dintre ele si cele salbatice.

Img

Img

Ne imaginam ca sunt cativa oameni care lucreaza la o cariera de piatra. Ei incarca piatra in camioane si apoi o duc la trenul de marfa. Din pacate a fost o cadere de pietre si unul din muncitori a fost ranit. Vine ambulanta sa il duca la spital ...

Este dimineata si toata lumea se grabeste la locul de munca. Din pacate intr-o intersectie a avut loc un accident. Vine masina de politie pentru a vedea cine este vinovat si ambulanta duce persoanele ranite la spital. Din fericire nimeni nu a fost ranit grav.
Cu aceasta ocazie am discutat putin despre regulile de circulatie.

Stiu ca sunt covorase de cumparat cu care copiii se pot juca asa cum noi ne jucam cu orasul nostru. Daca doriti sa va confectionati propriul oras, aveti cateva avantaje: daca aveti copii putin mai mari puteti sa lucrati impreuna la el si aceasta sigur va fi o activitate pe placul lor. In al doilea rand, puteti sa il faceti cum doriti. Noi am tiparit la imprimanta diferite scene si personaje din desene animate si le-am lipit pe oras. Asa avem un loc in care ne putem juca cu Mickey Mouse, in alt loc avem stupul lui Zumzarel, apoi avem o parte din orasul lui Wall-E etc.

Img
Ti-a placut postarea? Click pe butonul de LIKE:

  ADAUGA UN COMENTARIU:         
  Numele tau: