Claudia's Blog

 

Postat in - 05.03.2017 22:46:35   (3 comentarii / 3075 vizualizari) 548 likes

Nu te teme - Petru umbla pe apa

Referitor la tema : `Nu te teme!` m-am gandit sa le povestesc copiilor episodul din viata Domnului Isus in care Petru si-a dorit sa umble pe ape la fel ca El. Dupa ce Domnul Isus a inmultit cele cinci paini si doi pesti, saturand cu ei o mare multime de oameni, El le-a spus ucenicilor sa se urce in corabie si sa mearga pe partea cealalta. In timpul acesta Isus a mers singur pe munte sa se roage. Spre seara El a mers dupa ucenicii Lui si ei L-au vazut umbland pe apa. S-au speriat cu totii, dar cand si-au dat seama ca este Isus, Petru i-a cerut sa il cheme la El. Isus l-a chemat si Petru a inceput sa umble si el pe apa. Dar cand a vazut valurile mari si vantul puternic, i-a fost frica si in acel moment a inceput sa se scufunde. A strigat: `Doamne scapa-ma!` . Isus l-a prins de mana si l-a intrebat: `Putin credinciosule, pentru ce te-ai indoit?`. Cand au intrat in corabie, furtuna s-a oprit si toti ucenicii au recunoscut ca Isus este Fiul lui Dumnezeu.
Povestirea este scrisa in Matei 14:22-33.
Am pregatit cateva fise si activitati pentru copii. Pentru inceput le-am dat cate o fisa in care trebuiau sa gaseasca cuvintele date si sa le incercuiasca:


Img

Img

Img

Urmatoarea activitate a fost sa reconstituie imaginea (pe care am gasit-o pe internet), ajutandu-se de literele din alfabet:


Img


Img


Img

Am facut si un joc recapitulativ. Am decupat pentru fiecare copil literele A (adevarat)si F (fals). Eu le citeam diferite propozitii legate de povestire si ei trebuiau sa ridice litera potrivita. Ca sa nu se ia unul dupa altul, i-am pus sa stea spate in spate:

Img

Img

Img

Img

La sfarsit le-am dat o fisa in care erau Petru, Isus si corabia cu ucenicii. Ei le-au colorat, le-au decupat si le-au lipit (in picioare) pe un carton albastru care simboliza apa. La sfarsit au mai lipit si valuri.


Img

Img

Img

Img


Img

Ti-a placut postarea? Click pe butonul de LIKE:

  ADAUGA UN COMENTARIU:         
  Numele tau:

Ce activitati frumoase!

Gabi, 24.11.2022 13:45:15

Ce ideea buna

Alina, 02.02.2022 15:00:51

Ce ideea buna

Alina, 02.02.2022 15:00:45