Claudia's Blog

 

Postat in - 05.08.2014 22:47:02   (0 comentarii / 1144 vizualizari) 243 likes

Este timpul sa pictam

Img

Mai mult decat sa coloreze cu creioane colorate sau cu carioci, lui Octavian ii place sa picteze cu acuarele. Intr-o carte am gasit cateva idei despre cum poti sa ajuti un copil asa de mic sa picteze ceva de care sa fie incantat. Asa ca am luat cateva foi de hartie si pe una din ele am desenat o creanga de pom, iar Octavian cu pensula si culoarea verde a pictat frunze pe creanga.
Pe o alta foaie am desenat un nor negru si el a pictat cu albastru picaturile de ploaie. A tinut neaparat sa desenam si un fulger.
Am desenat cateva cercuri si el a pictat in intreriorul lor ochi, nas si gura, apoi a desenat si el cercuri de diferite culori.
Cu alta ocazie am desenat pe o foaie cateva fructe si el le-a colorat, pe fiecare cu culoarea potrivita.

Img

Img

O alta idee buna pe care o puteti folosi daca aveti copii mici, este sa le dati sa picteze cu ajutorul sabloanelor, folosind o bucata de burete pe care o inmoaie in culoarea potrivita.
Am decupat din carton o casuta, un pom, un norisor si floricele si Octavian a pictat un peisaj, folosind sabloanele, o bucata de burete si guase.

Img

In acelasi mod am realizat un cer instelat, decupanad sabloane pentru luna si stelute de diferite dimensiuni. Daca pictati pe o foaie neagra sau albastru inchis va fi mai frumos desenul.

Img

Se pot realiza desene foarte frumoase cu amprente de manute si degetele. Am gasit o multime de idei pe internet si am incercat si noi cateva.

Img

Img

Img
Ti-a placut postarea? Click pe butonul de LIKE:

  ADAUGA UN COMENTARIU:         
  Numele tau: