Claudia's Blog

 

Postat in - 05.08.2014 23:06:40   (0 comentarii / 1063 vizualizari) 605 likes

Activitati cu pom-poms

Img

Ne place sa ne jucam cu acei bulgarasi de vata colorati si moi. Avem de diferite dimensiuni si pentru o prima activitate ce se preteaza foarte bine la bebelusii care au in jur de un an, am ales dintre cei mai marisori. Am dat copilului pom-poms si o cutie de la servetelele umede. Nu i-a luat mult sa inteleaga ce trebuie sa faca. A inceput sa introduca pom-poms in cutiuta.

Img

Am ales apoi pom-poms ceva mai mici si le-am pus intr-o masinuta basculanta. Pe usa am lipit doua tuburi de la hartia igienica. Era mai bine daca aveam tub de la prosoapele de hartie folosite la bucatarie, dar chiar atunci nu am avut disponibil. Emi lua pom-poms din basculanta, le lasa sa cada prin tub si se uita sa vada cum ajung in cutiuta care era dedesubt. Aceeasi activitate am repetat-o folosind mingiute mici. Era mai interesant ca faceau zgomot cand cadeau in cutie. Chiar daca Octavian e putin cam mare pentru aceasta activitate, nu s-a putut abtine sa nu dea drumul si el la pom-poms prin tub.
Aceste activitati ii ajuta pe copii sa isi imbunanateasca coordonarea ochi-mana, concentrarea si, in plus, este o activitate senzoriala.

Img
Img

Am pregatit o activitate si pentru Octavian : sa traga la tinta cu pom-poms. Am pregatit o toba, un tub pe care il aveam de la jocurile cu plastilina si pom-poms mai mici care sa intre prin tub. Octavian statea la o anumita distanta de toba si incerca sa traga la tinta.

Img

In cele din urma a inceput o activitate de transfer: din cutie pe jos, apoi in basculanta si tot asa.

Img
Ti-a placut postarea? Click pe butonul de LIKE:

  ADAUGA UN COMENTARIU:         
  Numele tau: