Postat in - 01.01.2015 15:22:19 (0 comentarii / 1060 vizualizari) | 594 likes |
Prajitura cu nuca
Blat
- 6 albusuri
- 250 g zahar
- 1 plic zahar vanilat
- 200 g nuci prajite taiate nu foarte marunt
- 3 linguri faina
- 1 varf de cutit praf de copt
Batem albusurile spuma tare si apoi adaugam treptat zaharul si zaharul vanilat. Adaugam nuca prajita si taiata, faina si praful de copt, amestecand usor.
Coacem blatul la 150 grade C pentru 35-40 min intr-o forma dreptunghiulara.
Il scoatem si il lasam sa se raceasca.
Crema
6 galbenusuri, o budinca de cacao, 5 linguri de zahar se fierb in 350 ml lapte, pana se ingroasa. Cand e rece se mixeaza cu 200 g unt la temperatura camerei.
Peste blat se intinde crema si deasupra se presara nuca prajita si taiata.