Claudia's Blog

 

Postat in - 04.05.2015 13:34:11   (0 comentarii / 1071 vizualizari) 586 likes

Rulada caramel

Img


Blat

- 4 oua
- 1 lingura apa
- 5 linguri de zahar
- 1 plic zahar vanilat
- 5 linguri ulei
- 2 linguri faina
- 2 linguri pesmet
- 50 g nuca macinata
- 1 varf de cutit praf de copt

Batem albusurile cu apa spuma tare si apoi adaugam treptat zaharul si zaharul vanilat. Adaugam galbenusurile pe rand, mixand bine, apoi adaugam si uleiul.
Separat amestecam faina cu pesmetul si praful de copt si adaugam treptat cate o lingura in spuma de albusuri in timp ce amestecam usor peste cap cu o spatula de lemn sau silicon. Adaugam si nuca macinata.
Coacem blatul aprox. 30 de minute la 180 grade C intr-o forma dreptunghiulara. Se face proba cu scobitoarea pentru a vedea daca e copt.
Il scoatem si il asezam pe un prosop curat si umed, apoi il rulam. Lasam sa se raceasca.

Crema

- 8 linguri zahar
- 200 ml lapte
- 3 galbenusuri
- 1 lingura amidon sau faina
- 200 ml frisca

Intr-o craticioara se pune zaharul si se caramelizeaza, apoi se toarna deasupra 150 ml lapte cald si se lasa sa fiarba pana se topeste zaharul.
Galbenusurile se freaca cu amidonul si cu 50 ml lapte rece, apoi din compozitia de caramel se pun pe rand cateva linguri peste compozitia cu oua si se amesteca bine, apoi se pune toata compozitia cu oua peste caramel si se lasa sa fiarba, amestecand cu lingura pana se ingroasa putin.
Crema se lasa sa se raceasca bine si apoi se bate frisca (daca e naturala se bate cu 2 linguri de zahar pudra). Se amesteca frisca cu crema caramel si apoi se unge foaia de blat si se ruleaza cat mai strans.

Img
Ti-a placut postarea? Click pe butonul de LIKE:

  ADAUGA UN COMENTARIU:         
  Numele tau: