Claudia's Blog

 

Postat in - 23.01.2015 20:03:14   (0 comentarii / 1131 vizualizari) 606 likes

Sachertorte

Img

Sachertorte este un desert vienez si prima data l-am gustat cand am fost la o prietena care locuieste in Viena. Va spun sincer ca atunci cand am vazut cum se face nu ma asteptam sa aiba gustul pe care il are. La prima vedere e un tort banal, dar e foarte gustos, mai ales pentru cei carora le place ciocolata.
Daca vreti sa aflati si alte detalii despre originea lui puteti da o cautare pe Google si veti gasi o multime de informatii.

Blat

- 140 g unt (de cel putin 80% grasime) la temperatura camerei
- 110 g zahar pudra
- 1 zahar vanilat
- 6 oua
- 130 g ciocolata neagra (cel putin 50% cacao)
- 110 g zahar tos
- 140 g faina
- 200 g gem de caise (preferabil de casa)

Se pune ciocolata intr-o craticioara si se topeste la bain marie.
Untul, zaharul pudra si zaharul vanilat se mixeaza bine si apoi se adauga pe rand cele 6 galbenusuri. Se adauga cate o lingura de ciocolata topita si se mixeaza pana se pune toata ciocolata.
Albusurile se bat spuma cu zaharul tos si apoi se amesteca usor cu compozitia facuta inainte si cu faina cernuta. Faina se adauga treptat si se amesteca cu o lingura de lemn.
Se foloseste o forma de 22-24 cm si se coace la 170 grade C pentru 55-60 min.
Dupa ce s-a copt se pune pe un gratar sa se raceasca si cand e rece se taie in doua foi si se unge in interior cu gem de caise.
Deasupra se toarna glazura.

Glazura:

- 200 g zahar tos
- 125 ml apa
- 150 g ciocolata menaj

Am gasit undeva pe internet o varianta usoara de a prepara aceasta glazura.
Intr-o cratita se pune zaharul, apa si ciocolata rupta in bucatele. Se pune la foc mediu si se fierbe exact cinci minute din momentul in care incepe sa fiarba. Se lasa sa se racoreasca cateva minute (8-10 min) si se amesteca usor din cand in cand sa nu se formeze pojghita la suprafata si apoi se imbraca tortul.
Se lasa la temperatura camerei sa se intareasca bine glazura (cateva ore). Din cate am citit, se poate pastra la temperatura camerei si doua saptamani fara sa se altereze (Asta daca nu e ornat cu frisca).

Multumesc Ligia pentru reteta!

Img
Ti-a placut postarea? Click pe butonul de LIKE:

  ADAUGA UN COMENTARIU:         
  Numele tau: