Claudia's Blog

 

Postat in - 24.11.2014 17:26:27   (0 comentarii / 1663 vizualizari) 571 likes

Cartile din seria 'Scoala celor sapte pitici'

Img

Imi plac cartile din colectia 'Scoala celor sapte pitici'. Sunt serii de carti pe categorii de varsta si care abordeaza diferite teme. Am luat cateva carticele si pentru categoria 1-2 ani. Inca nu le-am folosit pe toate, dar lui Emi ii plac imaginile si activitatile din carti.
Una dintre carti prezinta diferite notiuni opuse : curat-murdar, ud-uscat, moale-tare, inalt-scund, mare-mic, vesel-trist etc. Pentru fecare pereche e prezentata o mica povestioara si in mijlocul cartii sunt cartonase cu aceste notiuni, iar copilul e provocat sa faca perechi de antonime folosind cartonasele.

O alta carticica prezinta viata la ferma. Copilul e familiarizat cu legume, fructe, pasari domestice, animale domestice, flori etc. Pe marginea fiecarei pagini sunt desenate anumite elemente. Unele sunt colorate, iar altele sunt doar conturate. Exista cate un cartonas corespunzator fiecarei imagini care nu e colorata, iar copilul trebuie sa aseze fiecare cartonas pe imaginea potrivita.


Img

Img

In carticica 'Cine este, ce este', pe fiecare pagina e scrisa o ghicitoare si raspunsul la ghicitoare e desenat. Plansa de carton de la mijlocul cartii contine mai multe detalii din carte ( coada vulpii, luna, un mar, ciocul si labele ratei etc.) Pe desen aceste detalii nu sunt colorate. Copilul trebuie sa aseze fiecare detaliu la locul potrivit. De asemenea exista cateva cartonase pe care sunt reprezentate aceleasi personaje ca si in desenul din carte, dar care au cateva deosebiri pe care copilul le poate gasi singur sau cu putin ajutor.

Img

Img
Ti-a placut postarea? Click pe butonul de LIKE:

  ADAUGA UN COMENTARIU:         
  Numele tau: