Claudia's Blog

 

Postat in - 28.02.2015 19:49:13   (0 comentarii / 2367 vizualizari) 679 likes

Joc pentru exersarea scrierii literelor M N O

Img

Am facut cateva cartonase cu animale si obiecte care incep cu literele M, N si O. Am pregatit cate sase cartonase pentru fiecare litera. Initial am vrut sa folosesc doar catonase cu animale, dar mi-a fost imposibil sa gasesc sase animale care incep cu litera N.
Inainte ca sa incepem jocul, i-am aratat lui Octavian cartonasele ca sa ma asigur ca stie toate animalele si obiectele care sunt pe ele. De exemplu, nu stia cum arata ornitorincul.
Am asezat toate cartonasele unele peste altele cu fata in jos. Fiecare dintre noi (Octavian si cu mine) luam pe rand cate un cartonas si descriam ce este pe el. Cand pe cartonas era un animal, descriam cum arata, unde traieste, ce mananca, dar nu aveam voie sa spunem cum face sau cum se numeste. Cand pe cartonas era un obiect, descriam cum arata, din ce e facut, la ce se foloseste, cine il face etc. Cealalta persoana trebuia sa ghiceasca ce este pe cartonas inainte ca nisipul din clepsidra sa se scurga. Am folosit o clepsidra de la un alt joc, dar se poate si fara ea. Daca ghicea ce e pe cartonas, avea voie sa scrie pe fisa de doua ori litera cu care incepea animalul sau obiectul de pe cartonas.
Cand am asezat cartonasele, am avut grija sa pun cate doua cartonase cu aceeasi litera unul dupa altul, in asa fel incat fiecare dintre noi sa avem cate trei cartonase pentru fiecare litera.
Pentru ca fiecare dintre noi a ghicit tot ce era pe cartonase, la sfarsitul jocului fiecare aveam scris pe fisa de sase ori literele M, N si O.
Pe langa exersarea scrierii literelor, acest joc e foarte bun si pentru dezvoltarea vocabularului si a spiritului de observatie. Octavian s-a descurcat foarte bine sa descrie ce are pe cartonase si cu toate ca deja stiam raspunsul, ii puneam diverse intrebari pentru a-l face sa vorbeasca mai mult despre ce vede pe cartonas.


Img

Daca vreti sa faceti jocul, aveti mai jos cartonasele folosite de noi:
Litera M: maimuta, magar, morsa, mistret, marmota si melc
Litera N: nor, nasturi, nuca, nufar, nas, nai
Litera O: oaie, ornitorinc, oala, ochelari, ou, os


Img

Img
Ti-a placut postarea? Click pe butonul de LIKE:

  ADAUGA UN COMENTARIU:         
  Numele tau: