Claudia's Blog

 

Postat in - 08.06.2015 15:01:01   (0 comentarii / 924 vizualizari) 256 likes

Tort Bebe

Img


Acest tort l-am facut pentru fetita prietenei mele. Sa cresti mare, Georgia, sa fii cuminte si sa aduci multa bucurie parintilor tai!

Blat1

- 8 oua
- 5 linguri apa
- 13 linguri de zahar
- 8 linguri ulei
- 3 linguri cacao
- 10 linguri faina
- 1 varf de cutit praf de copt

Batem albusurile cu apa spuma tare si apoi adaugam treptat zaharul. Adaugam galbenusurile pe rand, mixand bine, apoi adaugam si uleiul.
Separat amestecam faina cu cacao si praful de copt si adaugam treptat cate o lingura in spuma de albusuri in timp ce amestecam usor peste cap cu o spatula de lemn sau silicon.
Coacem blatul aprox. 40 de minute la 180 grade C intr-o forma cu diametrul de 28 cm.
Il scoatem, lasam sa se raceasca si apoi il taiem in trei foi.

Blat2

- 4 oua
- 3 linguri apa
- 7 linguri de zahar
- 4 linguri ulei
- 1 lingura cacao
- 6 linguri faina
- 1 varf de cutit praf de copt

Batem albusurile cu apa spuma tare si apoi adaugam treptat zaharul. Adaugam galbenusurile pe rand, mixand bine, apoi adaugam si uleiul.
Separat amestecam faina cu cacao si praful de copt si adaugam treptat cate o lingura in spuma de albusuri in timp ce amestecam usor peste cap cu o spatula de lemn sau silicon.
Coacem blatul aprox. 40 de minute la 180 grade C intr-o forma cu diametrul de 22 cm.
Il scoatem, lasam sa se raceasca si apoi il taiem in trei foi.

Crema de visine

- 400 g iaurt de visine
- 500 ml frisca (daca nu e indulcita, cand o bateti adaugati si 2-3 linguri de zahar pudra si un zahar vanilat)
- 150 g zahar pudra
- 20 g gelatina (doua plicuri)
- visine din compot (eu am folosit un borcan de 800 ml)

Se pune gelatina la inmuiat in 4-5 linguri de zeama de la compot.
Se bate bine frisca.
Se amesteca iaurtul cu zaharul pudra si se mixeaza sa se topeasca zaharul.
Se topeste gelatina pe bain-marie si se adauga la iaurt. Se adauga apoi in frisca si se mixeaza pana se incorporeaza bine.
Se adauga visinele si se amesteca usor cu o lingura.

Crema de ciocolata

- 6 oua
- 300 g zahar
- 3 linguri lapte
- 3 lingura cacao
- 300 g ciocolata (eu am pus jumatate ciocolata cu lapte si jumatate amaruie)
- 300 g unt

Se amesteca ouale intregi cu zaharul, cu cacaoa si cu laptele, apoi se pun pe baie de aburi pana se ingroasa. Se adauga ciocolata rupta bucatele si se amesteca pana se topeste toata ciocolata.

Cand crema s-a racit, se mixeaza cu untul la temperatura camerei.

Asamblarea:

Foile de blat le-am insiropat cu zeama de la compotul de visine. Am folosit doua treimi din fiecare crema pentru etajul inferior si o treime din fiecare crema pentru etajul superior.

Img

Img
Ti-a placut postarea? Click pe butonul de LIKE:

  ADAUGA UN COMENTARIU:         
  Numele tau: