Claudia's Blog

 

Postat in - 06.08.2014 01:26:30   (0 comentarii / 540 vizualizari) 235 likes

Tort Binecuvantare

Img



Acest tort l-am facut de mai multe ori, pentru ca e tare bun. Prima data l-am gasit pe http://torturilelissei.blogspot.ro/2011/01/tort-kiss.html. De fiecare data cand intru pe acest blog raman uimita de frumusetea torturilor si acolo am gasit multe retete care mi-au placut.

Foi:

- 6 galbenusuri
- 150 g zahar
- 5 linguri ulei
- 3 linguri rase cacao
- 1 lingurita praf de copt
- 170 g faina

Se freaca galbenusurile cu zaharul, pana se spumeaza.Se adauga uleiul cate o lingura, apoi cacaoa si faina cernuta cu praful de copt. Se framanta un aluat care nu trebuie sa fie foarte tare, dar nici sa nu se lipeasca. Daca e prea moale, se mai adauga o lingura de faina.

Se imparte aluatul in 3 parti si se coc 3 foi pe dosul unei forme rotunde ( a mea a fost cu diametrul de 26 cm), pe hartie de copt. Se da la cuptor 10 minute la foc mic. (150 grade C)

Blat:

- 6 albusuri
- 1 lingura apa
- 150 g zahar
- 4 linguri mac (sau daca preferati cu nuca, se poate pune in loc de mac 4 linguri de nuca macinata)
- 3 linguri pline faina.

Albusurile cu apa se bat foarte bine pana se face spuma tare. Se adauga cate doua linguri de zahar, batand in continuare, apoi cu lingura se amesteca usor faina si macul (sau nuca).

Se pune in forma rotunda cu acelasi diametru ca la foi si se da la cuptor in jur de 30 minute. Se face proba cu scobitoarea.

Cand e rece, blatul se taie in doua foi.

Crema:

- 1 budinca de vanilie
- 5 linguri zahar
- 350 ml lapte
- 100 g ciocolata alba
- 150 g unt sau margarina Rama
- 250 ml frisca

Budinca si zaharul se fierb in lapte si cand se ingroasa se adauga ciocolata rupta bucatele si untul sau margarina. Se amesteca pana se incorporeaza, apoi se lasa la racit.

Frisca se bate bine. Daca folositi frisca neindulcita mai adaugati 2 linguri de zahar pudra.

Cand s-a racit crema cu budinca, se mixeaza putin si apoi se incorporeaza in frisca.

Se imparte crema in doua:
- In prima parte se adauga putina esenta de vanilie
- In cealalta parte se adauga 2 lingurite cu ness si o lingurita cacao frecate cu putina apa calda (cat sa se desfaca).

Asamblarea:

Pe platou se pune o foaie din blatul cu mac si se unge cu jumatate din crema cu ness. Se adauga foile cu crema alba intre ele, apoi cealalta jumatate de crema cu ness si se incheie cu a doua foaie de blat cu mac.

Se orneaza dupa preferinta.

Ti-a placut postarea? Click pe butonul de LIKE:

  ADAUGA UN COMENTARIU:         
  Numele tau: