Claudia's Blog

 

Postat in - 06.08.2014 01:26:30   (0 comentarii / 1273 vizualizari) 626 likes

Tort brad

Img



Blat

- 6 oua
- 4 linguri apa
- 10 linguri de zahar
- 6 linguri ulei
- 2 linguri cacao
- 8 linguri faina
- 1 varf de cutit praf de copt

Batem albusurile cu apa spuma tare si apoi adaugam treptat zaharul. Adaugam galbenusurile pe rand, mixand bine, apoi adaugam si uleiul.
Separat amestecam faina cu cacao si praful de copt si adaugam treptat cate o lingura in spuma de albusuri in timp ce amestecam usor peste cap cu o spatula de lemn sau silicon.
Coacem blatul aprox. 40 de minute la 180 grade C.
Il scoatem, lasam sa se raceasca si apoi il taiem in doua foi.

Sirop

300 ml apa, 4 linguri zahar, 1 lingura esenta de rom. Il punem pe foc sa dea cateva clocote apoi il lasam la racit.

Crema
- 250g mascarpone
- 150ml lapte
- 2 galbenusuri
- sucul de la o portocala
- 3 linguri de zahar (daca se foloseste frisca neindulcita se dubleaza cantitatea )
- 10g gelatina
- 500ml smantana pentru frisca

Se bate bine frisca si se pune la rece.

Gelatina se pune intr-un bol cu 2 linguri de apa sa se umfle. Separat amestecam galbenusurile cu zaharul si adaugam laptele si sucul de portocala. Punem cratita pe foc mic si amestecam mereu pana ce incepe sa se ingroase ca o smantana mai subtire. Luam de pe foc, adaugam gelatina si amestecam bine pana se dizolva complet. Lasam sa se raceasca.

Punem intr-un bol branza mascarpone si o frecam bine cu o lingura de lemn, apoi adaugam treptat crema de galbenusuri racita si amestecam bine ( tot cu lingura ). Adaugam frisca batuta si amestecam . Se pot pune si 2 lingurite de cafea solubila.

Asamblarea:

Se mai folosesc 200 g piscoturi care se vor inmuia in cafea mai slaba, neindulcita (sau in cappuccino).

Se pune prima foaie de blat pe platou, se insiropeaza, apoi se pune jumatate din crema. Deasupra cremei se aseaza unul langa altul piscoturile inmuiate in cafea, apoi se pune cealalta jumatate de crema si a doua foaie de blat, care se insiropeaza.

Glazura:

200 g ciocolata rupta bucatele si 120 g smantana pentru frisca se pun intr-un vas si se amesteca la foc mic pana se topeste ciocolata. Se toarna calduta peste tort si se intinde.

Tortul se orneaza cu frisca.

Aceasta reteta am gasit-o pe site-ul www.haisagatim.ro. Am folosit mai multe retete de acolo si am fost incantata de ele. Multumesc Amalia!

Ti-a placut postarea? Click pe butonul de LIKE:

  ADAUGA UN COMENTARIU:         
  Numele tau: