Claudia's Blog

 

Postat in - 20.12.2014 00:55:49   (0 comentarii / 1119 vizualizari) 261 likes

Tort Palarie

Img


Acest tort l-am facut de ziua cumnatei mele. E un tort foarte bun, cu crema de nuca si cafea.

Blat 1

- 4 oua
- 3 linguri apa
- 7 linguri de zahar
- 4 linguri ulei
- 2 linguri cacao
- 5 linguri faina
- 1 varf de cutit praf de copt

Batem albusurile cu apa spuma tare si apoi adaugam treptat zaharul. Adaugam galbenusurile pe rand, mixand bine, apoi adaugam si uleiul.
Separat amestecam faina cu cacao si praful de copt si adaugam treptat cate o lingura in spuma de albusuri in timp ce amestecam usor peste cap cu o spatula de lemn sau silicon.
Coacem blatul aprox. 40 de minute la 180 grade C intr-o forma rotunda cu diametrul de 26 cm.
Il scoatem, lasam sa se raceasca si apoi il taiem in doua foi.

Blat 2

- 4 oua
- 1 lingura apa
- 5 linguri de zahar
- 1 plic zahar vanilat
- 5 linguri ulei
- 2 linguri faina
- 2 linguri pesmet
- 50 g nuca macinata
- 1 varf de cutit praf de copt

Batem albusurile cu apa spuma tare si apoi adaugam treptat zaharul si zaharul vanilat. Adaugam galbenusurile pe rand, mixand bine, apoi adaugam si uleiul.
Separat amestecam faina cu pesmetul si praful de copt si adaugam treptat cate o lingura in spuma de albusuri in timp ce amestecam usor peste cap cu o spatula de lemn sau silicon. Adaugam si nuca macinata.
Coacem blatul aprox. 30 de minute la 180 grade C intr-o forma rotunda cu diametrul de 26 cm. Se face proba cu scobitoarea pentru a vedea daca e copt.
Il scoatem si il lasam sa se raceasca, apoi il taiem in doua foi.

Crema de cafea

- 2 galbenusuri
- 4 linguri pline de zahar
- 2-3 lingurite cafea solubila
- 2 linguri lapte

Se amesteca toate ingredientele si se pun pe baie de aburi pana se ingroasa.

Cand crema s-a racit se incorporeaza in 300 ml frisca batuta si se adauga jumatate de plic de gelatina (aprox. o lingura) dizolvata in putina apa calda.

Crema de nuca

- 250 g nuca macinata
- 120 g zahar
- 200 ml lapte
- 1 lingura rasa amidon
- 2 oua
- 150 ml frisca
- esenta de rom

Ouale intregi se freaca bine cu zaharul, se adauga laptele, esenta de rom, amidonul si nuca. Cratita cu crema se pune pe foc si se fierbe pana se ingroasa.
Se lasa sa se raceasca bine si apoi se amesteca cu 150 ml frisca batuta.

Asamblarea:

1 foaie blat1 + jumatate crema de nuca + 1 foaie blat 2 + crema de cafea + 1 foaie blat2 + jumatate crema de nuca + 1 foaie blat1.

L-am imbracat si ornat cu pasta de zahar.

Aici este o feliuta :

Img
Ti-a placut postarea? Click pe butonul de LIKE:

  ADAUGA UN COMENTARIU:         
  Numele tau: