Claudia's Blog

 

Postat in - 06.08.2014 01:26:30   (0 comentarii / 529 vizualizari) 202 likes

Tort Pian

Img


Blat

- 5 oua
- 3 linguri apa
- 8 linguri de zahar
- 50 g nuci macinate
- 2 linguri cacao
- 3 linguri pline faina
- 1 varf de cutit praf de copt

Batem albusurile cu apa spuma tare si apoi adaugam treptat zaharul. Adaugam galbenusurile unul cate unul, mixam bine dupa fiecare.
Adaugam treptat cate o lingura din amestecul de faina, cacao si praf de copt si amestecam usor peste cap cu o lingura sau spatula de lemn, iar la final adaugam nuca.
Coacem blatul aprox. 40 de minute la 180 grade C intr-o forma rotunda de 24 cm.
Il scoatem, lasam sa se raceasca si apoi il taiem in doua.

Rulada

- 5 oua
- 3 linguri apa
- 8 linguri de zahar
- 4 linguri ulei
- 7 linguri faina
- 1 varf de cutit praf de copt

Batem albusurile cu apa spuma tare si apoi adaugam treptat zaharul. Adaugam galbenusurile unul cate unul, mixam bine dupa fiecare, iar apoi adaugam uleiul.
Adaugam treptat cate o lingura de faina, si amestecam usor peste cap cu o lingura sau spatula de lemn. Adaugam si praful de copt.
Coacem blatul la 180 grade C intr-o forma dreptunghiulara, mai mare. (Tava mea a fost de 30 X 30)
Il scoatem, lasam sa se raceasca si apoi il taiem fasii de aprox. 4 cm.

Crema 1

100 g ciocolata neagra si 150 g unt se topesc la bain-marie si apoi se adauga 150 g nuci macinate. Se lasa sa se raceasca putin si apoi se intinde peste rulada.

Crema 2

- 500 ml lapte
- 45 g amidon sau 50 g faina
- 10 linguri zahar
- 2 plicuri zahar vanilat
- 100 g unt sau margarina Rama

Amestecam amidonul cu putin lapte rece, iar restul de lapte il punem la foc impreuna cu zaharul. Cand este fierbinte, adaugam amidonul si amestecam pana cand fierbe si se ingroasa bine crema. Luam de pe foc si lasam sa se raceasca. Dupa ce s-a racit, adaugam untul si mixam bine.

Asamblarea

Punem pe platou jumatate din blatul cu nuca, apoi adaugam jumatate din crema alba.

Rulada unsa cu crema neagra o taiem fasii de 4 cm. Rulam prima fasie si o punem in mijlocul blatului de pe platou. Celelalte fasii le rulam in continuarea primei fasii. Rulam strans si obtinem o spirala mare (ca si cochilia unui melc :) )

Deasupra spiralei punem cealalta jumatate de crema alba si deasupra punem a doua foaie din blatul negru.

Glazura

- 100 g ciocolata
- 20 g unt
- 1 lingura lapte

Topim ciocolata impreuna cu untul si laptele si apoi o punem peste tort.

Pe margine am ornat cu frisca si pentru ca pe atunci nu foloseam pasta de zahar pentru ornamente, m-am luptat sa fac cativa trandafiri din bomboane sugus.

Imi pare rau ca nu am poza cu o felie din tort, sa vedeti ce bine arata.

Si aceasta reteta am gasit-o pe site-ul www.haisagatim.ro. Eu am modificat-o putin.

Ti-a placut postarea? Click pe butonul de LIKE:

  ADAUGA UN COMENTARIU:         
  Numele tau: