Claudia's Blog

 

Postat in - 06.08.2014 01:26:30   (0 comentarii / 1354 vizualizari) 558 likes

Tort Primavara

Img


Am gasit o idee de tort in stil tabla de sah si am incercat sa il fac folosind reteta de la tortul cu visine :
Blat

- 6 oua
- 4 linguri apa
- 10 linguri de zahar
- 6 linguri ulei
- 2 linguri cacao
- 8 linguri faina
- 1 varf de cutit praf de copt

Batem albusurile cu apa spuma tare si apoi adaugam treptat zaharul. Adaugam galbenusurile unul cate unul, mixam bine dupa fiecare, adaugam si uleiul. Separat amestecam faina cu cacao si praful de copt.
Adaugam treptat cate o lingura din amestecul de faina, cacao si praf de copt si amestecam usor peste cap cu o lingura sau spatula de lemn.
Coacem blatul aprox. 40 de minute la 180 grade C intr-o forma rotunda cu diametru 26 cm.
Il scoatem, lasam sa se raceasca si apoi il taiem in trei foi.

Crema

- Un iaurt mare de visine (400g)
- 500 ml frisca
- 150 g zahar pudra
- 20 g gelatina
- un borcan de compot de visine de 800 ml.

Se amesteca iaurtul cu zaharul cu mixerul pana se topeste zaharul.
Se pune gelatina la inmuiat vreo 5 min. in cateva linguri de zeama de la compot si apoi se topeste pe bain-marie.
Se bate bine frisca.
Se amesteca gelatina cu iaurtul si apoi se adauga frisca. Se mixeaza bine si pe urma se pun visinele din compot (fara samburi), amestecand cu o lingura.

Fiecare foaie de blat se taie in patru cercuri concentrice.

Pe platou se pune inelul detasabil de la forma in care am copt blatul, apoi se pune in el primul si al treilea cerc din foaia de blat. Se insiropeaza si cu ajutorul unui pos sau a unei pungi taiate la un colt, se pune crema in locul cercurilor doi si patru. Pe randul urmator se procedeaza invers : se aseaza cercurile doi si patru si se pune crema in locul cercurilor unu si trei.
Se repeta pana se termina blatul si crema. (Ar trebui sa iasa sase randuri). Se da la frigider pt cateva ore ca sa se inchege bine crema.

Inelul de la forma mea nu e destul de inalt asa ca am facut un inel mai inalt din carton pe care l-am imbracat in folie de aluminiu si care l-am pus in interiorul cercului de la tava.
Dupa ce blatul a stat la frigider, iau cercul de carton, apoi il ornez.

Acest tort l-am imbracat in pasta de zahar dupa ce, in prealabil, l-am uns cu un strat de buttercream. Crenguta inflorita este facuta tot din pasta de zahar.

Img
Ti-a placut postarea? Click pe butonul de LIKE:

  ADAUGA UN COMENTARIU:         
  Numele tau: