Claudia's Blog

 

Postat in - 12.02.2015 15:43:38   (2 comentarii / 649 vizualizari) 233 likes

Tort Toy Box

Img


Acest tort l-am facut cand baietelul meu mai mic a implinit 2 anisori. A fost foarte incantat de animalutele de pe tort.

Blat

- 6 oua
- 4 linguri apa
- 10 linguri de zahar
- 6 linguri ulei
- 2 linguri cacao
- 8 linguri faina
- 1 varf de cutit praf de copt

Batem albusurile cu apa spuma tare si apoi adaugam treptat zaharul. Adaugam galbenusurile pe rand, mixand bine, apoi adaugam si uleiul.
Separat amestecam faina cu cacao si praful de copt si adaugam treptat cate o lingura in spuma de albusuri in timp ce amestecam usor peste cap cu o spatula de lemn sau silicon.
Coacem blatul aprox. 40 de minute la 180 grade C intr-o forma dreptunghiulara.
Il scoatem, lasam sa se raceasca si apoi il taiem in doua foi.

Foaie de blat

- 3 oua
- 2 linguri apa
- 5 linguri de zahar
- 3 linguri ulei
- 1 lingura cacao
- 4 linguri faina
- 1 varf de cutit praf de copt

Batem albusurile cu apa spuma tare si apoi adaugam treptat zaharul. Adaugam galbenusurile pe rand, mixand bine, apoi adaugam si uleiul.
Separat amestecam faina cu cacao si praful de copt si adaugam treptat cate o lingura in spuma de albusuri in timp ce amestecam usor peste cap cu o spatula de lemn sau silicon.
Coacem blatul aprox. 30 de minute la 170 grade C in aceeasi forma dreptunghiulara in care am copt si blatul.

Crema de visine

- 250 g iaurt de visine
- 300 ml frisca (daca nu e indulcita, cand o bateti adaugati si 2-3 linguri de zahar)
- 100 g zahar pudra
- 10 g gelatina
- visine din compot (eu am folosit un borcan de 800 ml, dar mergeau si mai putine)

Se pune gelatina la inmuiat in 4-5 linguri de zeama de la compot.
Se bate bine frisca.
Se amesteca iaurtul cu zaharul pudra si se mixeaza sa se topeasca zaharul.
Se topeste gelatina pe bain-marie si se adauga la iaurt. Se adauga apoi in frisca si se mixeaza pana se incorporeaza bine.
Se adauga visinele si se amesteca usor cu o lingura.

Mousse de ciocolata

- 200 g ciocolata amaruie
- 150 ml frisca lichida
- 150 ml frisca batuta
- 1 plic gelatina (10g - eu folosesc de la Dr Oetker)

Gelatina se pune la inmuiat in 4 linguri de apa.
Frisca lichida se pune intr-o craticioara pe foc mic si cand da in clocot se adauga ciocolata rupta bucatele. Se ia de pe foc si se amesteca pana se topeste toata ciocolata.
Se lasa putin la racit si se adauga gelatina topita pe bain-marie.
Dupa ce s-a racit putin mai mult ciocolata, se adauga la frisca batuta si se amesteca pana se incorporeaza.

Asamblarea:

Am luat tava in care am copt blaturile si am tapetat-o cu folie alimentara. Am asamblat in ea tortul, am dat-o la rece (la frigider) pentru cateva ore, apoi am rasturnat tortul pe platou si l-am ornat.
1 foaie blat + crema de visine + 1 foaie blat + crema de ciocolata + 1 foaie blat.
Fiecare foaie de blat am insiropat-o cu zeama de la compotul de visine.
Tortul l-am imbracat in pasta de zahar si jucariile de pe tort sunt toate din pasta de zahar.

Img



Cutia de jucarii fara capac:

Img



Aici este o feliuta :

Img
Ti-a placut postarea? Click pe butonul de LIKE:

  ADAUGA UN COMENTARIU:         
  Numele tau:

Multumesc Dariana. Sa stii ca e bun tortul. Daca vrei poti sa il incerci.

Claudia, 14.02.2015 15:33:48

ce dragute is figurinele te pricepi claudia ma gandesc ca si tortul e bun

dariana, 13.02.2015 17:56:31