Claudia's Blog

 

Postat in - 06.08.2014 01:26:30   (0 comentarii / 517 vizualizari) 191 likes

Tort Visine

Img


Blat

- 5 oua
- 8 linguri de zahar
- 3 linguri apa
- 5 linguri ulei
- 8 linguri faina
- 1 varf de cutit praf de copt

Batem albusurile cu apa spuma tare si apoi adaugam treptat zaharul. Adaugam galbenusurile unul cate unul, mixam bine dupa fiecare, adaugam si uleiul. Separat amestecam faina cu cacao si praful de copt.
Adaugam treptat cate o lingura de faina si praful de copt si amestecam usor peste cap cu o lingura sau spatula de lemn.
Coacem blatul aprox. 40 de minute la 180 grade C intr-o forma rotunda cu diametru 26 cm.
Il scoatem, lasam sa se raceasca si apoi il taiem in doua.

Crema

- Un iaurt mare de visine (370-400g)
- 400 ml frisca
- 150 g zahar pudra
- 20 g gelatina
- un borcan de compot de visine de 800 ml.

Se amesteca iaurtul cu zaharul cu mixerul pana se topeste zaharul.
Se pune gelatina la inmuiat vreo 5 min. in cateva linguri de zeama de la compot si apoi se topeste pe bain-marie.
Se bate bine frisca.
Se amesteca gelatina cu iaurtul si apoi se adauga frisca. Se mixeaza bine si pe urma se pun visinele din compot(fara samburi), amestecand cu o lingura.

Crema se pune intre cele doua foi de blat si blatul se insiropeaza cu compot de visine.

Iese destul de multa crema si eu montez tortul cu ajutorul inelului detasabil de la forma in care am copt blatul.
Pe platou pun inelul detasabil, apoi pun in el prima foaie de blat, o insiropez, adaug toata crema, pun a doua foaie de blat, o insiropez, il acopar cu o folie alimentara si apoi il las la frigider pt cateva ore ca sa se inchege bine crema.
Inelul de la forma mea nu e destul de inalt asa ca am facut un inel mai inalt din carton pe care l-am imbracat in folie de aluminiu si care l-am pus in interiorul cercului de la tava.
Dupa ce blatul a stat la frigider, iau cercul de carton, apoi il ornez.

Ti-a placut postarea? Click pe butonul de LIKE:

  ADAUGA UN COMENTARIU:         
  Numele tau: