Claudia's Blog

 

Postat in - 05.03.2017 22:46:35   (1 comentariu / 3022 vizualizari) 583 likes

Nu te teme - Cei trei tineri in cuptorul cu foc

Le-am povestit copiilor povestea cu cei trei tineri evrei care au fost aruncati in cuptorul cu foc la porunca imparatului Nebucadnetar al Babilonului. Ei au refuzat sa se inchine statuii de aur care avea chipul imparatului chiar daca asta insemna pentru ei moartea. Au fost curajosi si au preferat sa asculte de Dumnezeu, care porunceste ca numai Lui sa ne inchinam, decat sa asculte de porunca imparatului care cerea ca toata lumea sa se inchine statuii de aur. Ei au fost incredintati sa Dumnezeu poate sa ii scape din foc, dar chiar daca nu o va face, ei tot nu au vrut sa se inchine statuii. Dumnezeu a fost cu ei in foc si nici un fir de par de-al lor nu a ars. Imparatul Nebucadnetar a recunoscut apoi ca Dumnezeul acestor tineri este adevaratul Dumnezeu. Intamplarea e scrisa in Daniel, capitolul 3.
Ca sa fie mai interesant pentru ei si ca sa le ramana mai bine intiparita in minte, m-am folosit de degetele de la mana in timp ce povesteam. Degetul cel mare era imparatul Babilonului, urmatoarele trei degete erau cei trei tineri si degetul mic era ingerul care i-a pazit in foc.


Img

Dupa ce am terminat de povestit le-am dat o fisa in care ei trebuiau sa descopere cele sapte diferente: (palaria primului tanar, cordonul celui de al doilea, nasturii celui de al treilea, partea de sus a camasii ingerului, focul in partea dreapta, punctele de pe marginea din dreapta a usii cuptorului, fumul din stanga).
Imaginea initiala am gasit-o pe internet si am modificat-o in asa fel incat sa existe sapte diferente.


Img


Img

Folosindu-ma de imagini gasite pe internet am pregatit pentru ei doua labirinturi de dificultati diferite:

Img

Img

Img

Pentru ultima activitate am folosit cate o farfurie de hartie, am dat copiilor sa coloreze o foaie de hartie cu portocaliu si rosu (focul), au colorat apoi imaginea cu cei trei tineri si ingerul (am gasit-o pe internet), iar dupa aceea i-au decupat. Au lipit personajele pe hartia colorata de ei si deasupra au lipit foc decupat din hartie rosie si galbena. La sfarsit au lipit farfuria care era taiata la jumatate ca si cum ar fi gura cuptorului.


Img

Img

Img

Img


Img

Img

Ti-a placut postarea? Click pe butonul de LIKE:

  ADAUGA UN COMENTARIU:         
  Numele tau:

Foarte frumos !! Domnul să vă binecuvinteze!!

Eden, 08.02.2024 00:38:43