Claudia's Blog

 

Postat in - 27.03.2017 08:36:47   (1 comentariu / 7850 vizualizari) 617 likes

Cele 10 porunci - Asculta de Dumnezeu

Tema care ne-am propus-o pentru luna martie este: `Asculta de Dumnezeu`. M-am gandit ca s-ar potrivi foarte bine sa discutam din nou despre cele 10 porunci pe care Dumnezeu le-a dat poporului Israel, prin Moise.
Dupa ce ne-am adus aminte de cele 10 porunci, am incercat sa facem si noi tablele cu poruncile. Pentru fiecare porunca am facut o fereasta, am lipit biletelul cu porunca inauntru si apoi le-am lipit pe `table`. In mijlocul poruncilor, am pus versetul care l-am invatat luna asta : `Strang cuvantul Tau in inima mea, ca sa nu pacatuiesc impotriva Ta.` Psalmul 119:11


Img

Img

Img


Img


Img


Img

Img

Pentru a doua activitate am pregatit un trenulet si in fiecare vagon am scris cate o porunca. Am pregatit si cate 10 biletele pentru fiecare copil. Pe biletele am scris diferite situatii in care una din porunci a fost respectata sau incalcata. Copiii citeau ce scrie pe biletel si cautau vagonul de la tren in care era scrisa porunca ce se potrivea cu situatia de pe biletel, apoi colorau vagonul. Dupa ce toate vagoanele au fost colorate, le-au aranjat in ordine, dupa locomotiva.


Img

Img

Img

Img

Img

Img

Le-am dat apoi o fisa unde trebuiau sa completeze cuvintele lipsa din cele 10 porunci:


Img

Img

Img

La sfarsit au colorat o imagine cu Moise care tinea in mana tablele legii:


Img

Am mai discutat despre cele zece porunci si AICI

Ti-a placut postarea? Click pe butonul de LIKE:

  ADAUGA UN COMENTARIU:         
  Numele tau:

Pace Domnu sa te binecuvanteze. Multumesc, pentru tema pregatita, este chiar foarte frumos, si i implica pe toti copilasi ,sunt atenti.

Anisoara, 24.02.2024 00:48:24