Claudia's Blog

 

Postat in - 23.04.2017 17:10:25   (0 comentarii / 2667 vizualizari) 570 likes

Zidurile Ierihonului - Asculta de Dumnezeu

Pentru o alta lectie biblica cu tema `Asculta de Dumnezeu`, am ales sa povestesc copiilor despre Iosua si poporul Israel care au ajuns sa cucereasca puternica cetate Ierihon, doar pentru ca au ascultat de Dumnezeu. Dumnezeu a facut din nou o minune si a despartit apele raului Iordan ca poporul sa poata trece pe partea cealalta. Dupa ce au ajuns in fata portilor Ierihonului, Dumnezeu le-a cerut ca timp de sase zile sa inconjoare cetatea o data, iar in cea de a saptea zi sa o inconjoare de sapte ori si a saptea oara sa sune din trambite si sa strige. Atunci zidurile cetatii s-au prabusit si ei au mers si au cucerit cetatea.
Dumnezeu poate face minuni si in viata noastra, daca ascultam de El. El ne poate ajuta sa fim invingatori si atunci cand cel rau vine la noi sa ne ispiteasca sa facem lucruri rele. Trebuie sa fim atenti sa ascultam de voia lui Dumnezeu si sa Il rugam pe El sa ne ajute in fiecare zi.

Am dat copiilor cateva fise de lucru pe care le gasiti AICI-labirint, AICI-gaseste diferentele si AICI-labirint


Img

Img

Img

Mai apoi ne-am jucat un joc cu zaruri. Fiecare copil a avut 20 de piese de lemn cu care si-a construit o cetate. Pe rand aruncau doua zaruri si faceau diferenta dintre numerele care cadeau pe zaruri. Aveau dreptul sa darame atatea piese din cetatea lor, cat era rezultatul scaderii. Cel care reusea primul sa isi darame cetatea era castigator.


Img


Img


Img

Img

La sfarsit am facut si un craft, care ne-a luat destul de mult timp. Ca sa il terminam, am continuat si in ziua urmatoare. Fiecare copil si-a facut cetatea lui din patru role de carton, patru pereti de carton, iar pe carton am lipit hartia pe care ei au colorat-o. Pentru acest craft ne-am ajutat putin de tiparul care l-am gasit AICI.


Img

Img

Img

Img

Img

Cetatile gata facute, au fost folosite din plin pentru cateva batalii intre papagali. Fiecare copil avea 6 papagali pe care i-a asezat unde a vrut in cetatea lui, iar apoi aruncau pe rand cu o mingiuta, incercand sa doboare papagalii celuilalt. Cine reusea sa doboare toti papagalii, era castigator.


Img

Img
Ti-a placut postarea? Click pe butonul de LIKE:

  ADAUGA UN COMENTARIU:         
  Numele tau: