Claudia's Blog

 

Postat in - 27.10.2014 18:00:30   (0 comentarii / 2226 vizualizari) 619 likes

Invatam despre meserii - Politistul

Am ajuns sa discutam despre o alta meserie: politistul. I-am explicat lui Octavian ca politistii din cadrul politiei rutiere dirijeaza circulatia si ii pedepsesc pe oamenii care nu respecta regulile de circulatie. Cel mai des, acestia primesc amenda.
Am disculat despre semafor, despre semnificatia culorilor si despre ce se poate intampla celor care nu respecta culoarea rosie. A confectionat si el unul folosind o rola de la prosoapele de bucatarie si trei cercuri de culoare rosu, galben, verde.


Img

Am tiparit si decupat cateva semne de circulatie mai des intalnite: stop, trecere de pietoni, interzis, cedeaza trecerea, drum cu prioritate, atentie copii, statie de autobus. La cateva dintre ele le stia deja semnificatia si i le-am explicat si pe celelalte. Apoi ne-am jucat memory game cu semnele de circulatie. Este o metoda foarte buna pentru a le invata. I-a placut si a vrut sa ne jucam de mai multe ori.


Img


Dupa aceea a urmat o tura de joaca, folosind orasul nostru despre care v-am povestit AICI. De atunci orasul a beneficiat de tot felul de imbunatatiri: Cipi (tatal baietilor) a lipit pe el imagini cu blocuri, scoala, spital, sediul politiei, pompieri, benzinarie, primarie etc. Discutand despre regulile de circulatie, am infipt cateva scobitori cu semne de circulatie in diferite locuri ale orasului, asa ca Octavian cu greu a renuntat la joaca pentru a continua cu cateva fise de lucru.


Img


Am discutat apoi despre politistii care cauta sa ii prinda pe oamenii care incalca legea furand sau facand alte lucruri rele. I-am explicat ce inseamna amprentele si cat de importante sunt ele pentru politisti. Stia deja ca politistii poarta uniforma, ca au pistol si catuse.
Am gasit AICI cateva fise de lucru interesante despre politisti si o parte din ele le-am folosit si noi.
Octavian a unit punctele si astfel a desenat o insigna, apoi a colorat-o.


Img


Am repetat literele mari si mici:


Img


Octavian l-a ajutat pe politist sa il gaseasca pe hot, mergand dupa amprente:


Img


A completat cateva siruri:


Img


A exersat scrisul si taiatul cu foarfeca:


Img

Img


A incercuit elementul diferit din fiecare rand:


Img
Ti-a placut postarea? Click pe butonul de LIKE:

  ADAUGA UN COMENTARIU:         
  Numele tau: