Claudia's Blog

 

Postat in - 06.08.2014 01:26:30   (0 comentarii / 503 vizualizari) 213 likes

Tort Flori

Img



Tortul acesta este de tip sah. Am copt doua blaturi, unul negru si altul galben. Fiecare blat l-am taiat in doua foi si fiecare foaie am taiat-o in patru cercuri concentrice.
Cand am asamblat tortul, am pus un cerc galben, apoi unul negru, din nou unul galben si apoi unul negru. Am pus deasupra crema de ciocolata si pe randul urmator am schimbat ordinea culorilor blaturilor. Am uns cu un strat subtire de crema si intre cercuri.

Un alt model de tort sah gasiti AICI

Blat negru

- 5 oua
- 3 linguri apa
- 8 linguri de zahar
- 4 linguri ulei
- 2 linguri cacao
- 6 linguri faina
- 1 varf de cutit praf de copt

Batem albusurile cu apa spuma tare si apoi adaugam treptat zaharul. Adaugam galbenusurile pe rand, mixand bine, apoi adaugam si uleiul.
Separat amestecam faina cu cacao si praful de copt si adaugam treptat cate o lingura in spuma de albusuri in timp ce amestecam usor peste cap cu o spatula de lemn sau silicon.
Coacem blatul aprox. 40 de minute la 180 grade C intr-o tava dreptunghiulara.
Il scoatem, lasam sa se raceasca si apoi il taiem in doua foi.

Blat galben

Se face in acelasi mod ca cel negru, dar nu punem cacao si in loc de 6 linguri de faina, vom pune opt.

Sirop

300 ml apa, 4 linguri zahar, esenta de rom. Il punem pe foc sa dea cateva clocote apoi il lasam la racit.

Crema ganache de ciocolata:

- 300 ml frisca
- 300 g ciocolata amaruie (sau cu lapte)
- 150 g nuca taiata foarte marunt

Frisca si ciocolata rupta bucatele se pun la bain-marie pana se topeste ciocolata. Apoi se lasa la foc mic sa fiarba cateva minute, amestecand mereu. Cand se mai raceste se da la frigider pt cateva ore si apoi se mixeaza bine si se amesteca cu nuca.

Crema de ciocolata:

- 200g zahar
- 2 linguri faina
- 1 ou
- 200 ml lapte
- 2 linguri cacao
- 50 g ciocolata amaruie (sau de lapte)
- 1 lingura esenta de rom
- 100 g nuca macinata
- 200 g unt sau margarina Rama

Se amesteca zaharul, faina, oul si laptele si se pun la fiert pana se ingroasa. Se adauga ciocolata rupta bucatele si cacaoa, apoi se amesteca pana se topeste ciocolata. Se adauga nuca si esenta de rom, se amesteca si se lasa la racit. Cand e rece se mixeaza cu untul la temperatura camerei.

Img
Ti-a placut postarea? Click pe butonul de LIKE:

  ADAUGA UN COMENTARIU:         
  Numele tau: